Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

[INTERVJU – ZORAN ŠARDI] Polet pojačao redove i želi vrh Međužupanijske lige

Čini se tek netom što su završila natjecanja u nogometnim ligama, već su počele pripreme za narednu seznu koja je, eto, iza ugla. Odmor je bio kratak za igrače, a zbog prijelaznog roka, čini se, da ga za neke članove klupskih uprava nije ni bilo.
 
Takav je barem slučaj u NK Polet u Svetom Martinu na Muri čiji su članovi Uprave odmah po završetku sezone u Međužupanijskoj ligi Čakovec – Varaždin postavili zadatak zadržati igrački kadar i pojačati nedostatne pozicije. U tome su i uspjeli, doznajemo od sportskog managera kluba Zorana Šardija s kojim smo popričali za našu emisiju Zona sporta.
 
Kvalitetna pojačanja za napad na vrh Međužupanijske lige
 
Zaržali smo sve igrače na okupu te smo se pojačali s trojicom kvalitetnih igrača, a to su: Luka Bobičanec, Alen Herceg i Damir Čurin.
 
Dodatnih pojačanja neće biti. Htjeli smo imati igrački kadar gotov do početka priprema tako da svi igrači mogu startati s prvim treninzima. U kadru imamo 25 igrača koji će konkurirati za seniorsku momčad. Od njih 25, osam ih još ima pravo nastupa za juniorsku ekipu, ali smo ih priključili seniorima i mislimo da je to dovoljno širok i kvalitetan kadar koji će iznijeti novu sezonu.“
 
Kakve su onda želje i ciljevi za novu sezonu?
 
„Nakon dvije prosječne sezone u Međužupanijskoj ligi Čakovec-Varaždin, cilj koji je Uprava postavila pred trenera i igrače je borba za sam vrh, tako da je cilj na kraju prvenstva, biti među prve tri ekipe. S obzirom na kadar kakav imamo, nadamo se da ćemo uspjeti u tome, a ako se otvori prilika za osvajanje prvenstva, naravno da ćemo je zgrabiti. Bio bi to visoki pomak u odnosi na prošlu sezonu (op.a. završili na 10. mjestu), ali smo već na proljeće pokazali da se možemo ravnopravno nositi s gotovo svim ekipama u ligi, tako da, uz ova pojačanja koja smo doveli i uz dobar rad, mislimo da je cilj dostižan.
 
Isto tako, želja nam ješto više napraviti u Kupu, u kojem od 2002. godine, kada smo ga osvojili, nismo napravili neki značajniji rezultat pa se nadamo da ćemo i tu napraviti jedan dobar rezultat.
 
Najveći protivnici u borbi za vrh bit će…
 
Zasigurno su tu ekipe koje su se prošlih godina našle u vrhu. Prvenstveno NK Nedelišće koje, po meni, ovu sezonu je bilo jednu stepenicu iznad svih, a tu su Rudar, Jalžabet, Mladost Komet i Varteks, a koji ima ambicije i za prelazak u višu ligu. Bit će tu nekoliko ekipa koje će se boriti za sam vrh i prvenstvo će biti jako zanimljivo.
 
Kako će brusiti formu za novu sezonu?
 
„U planu je šest prijateljskih utakmica, za sada, sa slovenskim protivnicima, koji se većinom natječu u njihovoj trećoj ligi. Uz to, čekju nas mini-pripreme u Ravnoj Gori gdje ćemo uz dva treninga nastupiti na turniru koji organizira naš prijateljski klub NK Grobničan iz Čavli, a prije prvenstva nas čeka i Kup natjecanje. Prvo kolo već 31. srpnja, koje se nadamo da ćemo proći, tako da onda odigramo još jedno kolo prije samog prvenstva.“
 
Mamić i Al-Nassr na pripremama u Svetom Martinu

U NK Polet ovog su ljeta puno uložili u teren, ponajviše zbog priprema hrvatske A reprezentacije, nakon čijeg je odlaska dobar glas učinio svoje. Kasnije su, između ostalih, na ovom terenu formu brusili nogometaši makedonskog Vardara, engleskog Evertona, a sada i Al-Nassra iz Saudijske Arabije u kojem je trenersku palicu nedavno preuzeo Zoran Mamić, a koji je do tad vodio hrvatske prvake.
 
„Nakon nogometne A reprezentacije počeli su dolaziti strani i domaći klubovi na pripreme pa će tako do početka rujna na našim terenima stalno biti momčadi koje će tu odrađivati pripreme tako da stalno moramo održavati travnjak u dobrom stanju, a isto tako održavamo ga i za naše prvenstvene utakmice.
 
Trenutno nam je na pripremama Al-Nassr Zorana Mamića, nakon njih dolazi nam mlađa selekcija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata te gotovo sve naše mlađe nogometne selekcije – reprezentacija U17, a prije nje bila je i U19 koja se pripremala za EP koje je u tijeku u Njemačkoj, te ženske selekcije – U21, U19 i U17.
 
Kakva je onda situacija s usklađivanjem trenenga domaćina i gostiju?
 
„Mi ćemo većinu pripremnih utakmica odigrati na gostovanjuma, tako da odmorimo malo naš glavni teren, da ga uz sve ekipe još i mi ne opterećujemo dodatno. No, u našem kompleksu imamo tri kvalitetna terena pa bez obzira na velik broj ekipa koje djeluju u školi nogometa, možemo uvijek kvalitetno napraviti raspored i svi trenirati.“
 
Za razliku od većine domaćih klubova, Polet nema problem s pomlatkom
 
„Nogometna škola trenutno broji sedam ekipa i jednu žensku, a u kadru seniora od njih 25, osam ih je iz juniora stiglo i još mogu igrati u toj kategoriji.  Cilj kluba je, isto tako, dati šansu mladim igračima koji su ponikli u našoj školi nogometa, a oni, naravno, trebaju pomoć i kvalitetnijih i starijih igrača.
 
Nažalost, Međimurje je poznato po tome što ima veliki broj klubova, a igrača je sve manje. Sve je više sportova, a djeca su sve manje zainteresirana za bavljenje sportom i tako se sve teže dolazi do igrača. Mi, na sreću, upravo zbog dobro organizirane nogometne škole nemamo tih problema, a naši igrači često iz škole prelaze u okolne klubove.“  – zaključio je naš razgovor sportski direktor NK Polet, Zoran Šardi.
 
Nogometaši Poleta, zajedno s ostalim međimurskim predstavnicima u Međužupanijskoj ligi Čakovec-Varaždin (Mladost Komet Prelog, Rudar, Sloga, Međimurec, Sloboda, Pušćine i branitelj naslova, Nedelišće) novu sezonu počet će 21. kolovoza (nedjelja) kada je na rasporedu 1. kolo. Prije toga, bit će odigrana dva kola Kupa Međimurja, 7. i 14. kolovoza (nedjelja).

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.