Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

[FOTO] Čarobni zvuci Monarhije na Operi pod zvijezdama

U čarobnim zvucima Monarhije uživala je jučer preloška publika na održanoj četvrtoj Operi pod zvijezdama.

Na ljetnoj pozornici na Trga slobode četiri umjetnika budimpeštanske Operete Katalin Szász Trixi Teremi, Szandor Domoszlai i Stipan Ðurić uz pratnju Valéra Hegedûsa na klaviru i glazbenika budimpeštanske Operete izveli su djela Emerika Kálmána, Ferenca Lehára, Jenõa Huszke te arije poznatih opereta poput Kneginje čardaša, Grofice Marice i Dođi u Varaždin.

Operu pod zvijezdama organizirali su Grad i turistička zajednica te Koncertni ured Varaždin, a njome je ujedno obilježen i početak suradnje dviju država, s obzirom na to da će zemlja partner Varaždinskih baroknih večeri 2017. godine biti Mađarska.

Uz čelnike grada, na čelu s gradonačelnikom Ljubomirom Kolarekom, te predstavnike županije i brojne uzvanike, večeri su nazočili i ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat, direktor Koncertnog ureda Varaždin Rajmond Rojnik, ravnatelj mađarskog kulturnog instituta u Zagrebu Dinko Šokčević i australski konzul u Republici Hrvatskoj John Read.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.