Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

SP 2017: Kauboji saznali protivnike u skupini, Babić zadovoljan ždrijebom

Ples kuglica u Parizu Hrvatsku je smjestio u skupinu C zajedno s Njemačkom, Bjelorusijom, Mađarskom, Čileom i Saudijskom Arabijom.

Održan je ždrijeb Svjetskog rukometnog prvenstva koje će od 11. do 29. siječnja 2017. Biti održano u Francuskoj u gradovima domaćinima Albertville, Brest, Lille, Metz, Montpellier, Nantes, Pariz i Rouen.
 
Uoči ždrijeba 24 reprezentacije (22 kvalificirane, Francuska kao domaćin te Norveška koja je dobila wild card) bile su podijeljene u šest jakosnih skupina, a Hrvatska se nalazila u drugoj skupini sa Slovenijom, Danskom i Poljskom. Nakon ždrijeba reprezentacije su raspoređene u četiri skupine od po šest momčadi. 
 
Ples kuglica u Parizu Hrvatsku je smjestio u skupinu C zajedno s Njemačkom, Bjelorusijom, Mađarskom, Čileom i Saudijskom Arabijom.

“Grupa je dobra, ali križanje je dosta teško i zahtjevno. Prvenstvo će sigurno biti zahtjevno i zanimljivo. Shvaćam to kao izazov, ali mi smo trenutno na pripremama za Olimpijske igre, fokusirani smo na to i mislim da nije vrijeme da razmišljamo o protivnicima na Svjetskom prvenstvu,” poručio je nakon ždrijeba izbornik naše nacionalne vrste Željko Babić.
  
Zanimljiva je i skupina B u kojoj će snage odmjeriti Slovenija koju vodi trener PPD Zagreb Veselin Vujović i Makedonija čiju je izborničku palicu nedavno preuzeo bivši hrvatski izbornik Lino Červar.

skupini A koju je izabrala i Francuska kao domaćin, su Ppoljska, Rusija, Brazil, Japan i Norveška. Posljednju skupinu D čine Katar, Danska, Švedska, Egipat, Bahrein i Argentina. (Photo: francehandball2017.com)

Skupine na SP u Francuskoj 2017.
SKUPINA A: Francuska, Poljska, Rusija, Brazil, Japan, Norveška 
SKUPINA B: Španjolska, Slovenija, Makedonija, Island, Tunis, Angola
SKUPINA C: Njemačka, Hrvatska, Bjelorusija, Mađarska, Čile i Saudijska Arabija 
SKUPINA D: Katar, Danska, Švedska, Egipat, Bahrein, Argentina

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.