Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

[FOTO] 70 godina NK Trnava. Blažek: Imali smo iznimne rezultate, a najavljuje ih i ova generacija

Nogometni klub Trnava u petak je proslavio 70. obljetnicu kluba, no nogomet u Goričanu igra se i desteljeće više.

Naime, klub je osnovan 1946. godine kada je i službeno započeo s natjecanjima u okviru HNS-a, iako se nogomet u Goričanu igrao i 30ih godina 20. stoljeća no ti susreti nisu bili službeno evidentirani, rekao nam je predsjednik kluba Ivan Blažek.

Najuspješnije godine bile su devedesete, osobito sezona 1993./1994. kada su osvojili prvo mjesto u 1. županijskoj ligi, da bi sezonu kasnije (1994./1995.) osvojili i prvo mjesto u tadašnjoj 4. HNL te izborili natjecanje u Trećoj ligi. U sjećanju na te iznimne rezultate predsjednik kluba ističe veliki ponos.

Što se današnjeg stanja tiče, u klubu djeluje šest kategorija: limači, mlađi pioniri, pioniri, juniori, seniori i veterani.

Veterani Trnave aktualni su prvaci skupine Istok MNS-a, a obljetnicu su proslavili na igralištu Gaj revijalnim susretom protiv hrvatske veteranske reprezentacije koja je završila rezultatom 7:1 u korist nacionalne selekcije.

Seniorska momčad Trnave iza sebe ostavlja vrlo uspješnu sezonu 1. Međimurskoj ligi.

„Zadovoljni smo ovom i protekle dvije sezone. Osvajamo drugo mjesto, iako smo jesen završili uvjerljivo na prvom mjestu, ali imamo sigurnih 11 bodova ispred trećeg Poleta i zadovoljni smo.

Veterani su se ovom utakmicom prisjetili najuspješnihjih godina kluba, kada su postignuti iznimni rezultati, a i ova generacija najvaljuje vrlo dobre. Najavili smo prvo mjesto, bit će ipak drugo, ali vjerujem da će sljedeće sezone biti prvo.“ – najavio je Blažek.

>> Medvar za Studio M: Klubu za 70. rođendan želimo podariti naslov prvaka

Momčad iz Goričana sezonu nastavlja u gostima kod Poleta u Pribislavcu, momčadi koja ih na trećem mjestu slijedi s 11 bodova zaostatka. (suboti, 17:30 sati).
 
„Zahvaljujem svim vjernim navijačima koji nas prate na svim utakmicama i ovom prigodom zahvaljujem vjernim navijačima Kukuriku cityja koji su ovih dana postavili i ogradu na našu terasu. Hvala im, a isto tako pozivam sve navijače da nas bodre i dalje u tako velikom broju.“ – zaključio je u razgovoru za Studio M predsjednik slavljeničkog kluba, Ivan Blažek.

Praznik nogometa u Goričanu nakon sportske poslastice nastavljen je zajedničkim druženjem uz Skandal bend. 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.