STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Županijski stožer: Učenici ne moraju nositi maske za vrijeme nastave

Foto: ilustracija

Stožer civilne zaštite donio je preporuku prema kojoj učenici za vrijeme trajanja nastave u školama ne moraju nositi maske.

Takva je preporuka donesena zbog trenutno povoljne epidemiološke situacije, uz suglasnost epidemiologa Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, a sukladno preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja prema kojoj lokalni stožeri civilne zaštite mogu samostalno donositi odluke o korištenju zaštitnih maski od strane učenika za vrijeme trajanja nastave u školama.

Maske su i dalje potrebne u javnom prijevozu te prilikom dolaska i odlaska u školu, a u razredima je i dalje potrebno osigurati preporučenu distancu među učenicima. Ako se u nekoj školi dogodi obolijevanje učenika ili nastavnika, donosit će se  posebne Odluke za te pojedine škole, odnosno pojedine razrede.

Ova preporuka bit će na snazi sve dok traje povoljna epidemiološka situacija. Stoga se na učenike apelira da se drže pravila socijalne distance, budu odgovorni i čuvaju sebe i svoje bližnje kako bi mogli zadržati povoljnu situaciju.

Dodajmo tome da u utorak, 15. rujna završava razdoblje tijekom kojega je Zavod za javno zdravstvo donosio odluke o održavanju manifestacija na području Međimurske županije, a o tome će dalje odlučivati Županijski stožer civilne zaštite.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.