STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Veliki porast broja oboljelih: 45 novih sučajeva, u čakovečkoj bolnici 13 hospitaliziranih

Županijska bolnica Čakovec (Foto: Studio M)

Prema podacima Zavoda  za javno zdravstvo Međimurske županije u posljednja 24 sata 45 je novooboljelih virusom COVID-19, na 227 testiranih uzoraka.

 Pet osoba se oporavilo pa je trenutno je 151 aktivan slučaj. Hosipitalizirana je još jedna osoba, ukupno 13, no nitko nije na respiratoru, objavio je Županijski stožer civilne zaštite.

 U obradi je 169 uzoraka koji su uzeti danas do 11 sati.

Trenutno je 151 aktivni slučaj pozitivan na COVID 19 virus – 5 osoba se oporavilo, 13 osoba je u epidemiološkoj obradi, 43 osobe su nepoznate epidemiološke anamneze, 94 osobe su kontakti s ranije potvrđenim pozitivnim osobama, 1 osoba strani državljanin koji radi na području MŽ.

Do sada je ukupno testirano 8 994 osoba. Trenutno je 837 osoba u samoizolaciji.

Hospitalizirano je 13 osoba i nitko nije na respiratoru.

Današnji broj novozaraženih u jednom danu u našem je kraju najveći od početka epidemije. Stožer civilne zaštite apelira na dosljedno pridržavanje svih propisanih mjera te poziva na odgovornost i solidarnost.

– Razumljiv je strah i reakcije pojedinaca koji na društvenim mrežama negiraju postojanje i opasnost virusa po zdravlje, poglavito mlađih osoba, no činjenica je da je virus prisutan, da se širi te da je u sezoni gripe i prehlada mogućnost infekcije COVID-19 virusom povećana, a time i opasnost po zdravlje svih, a najviše starijih i kroničnih bolesnika. Teško je predvidjeti tko će imati kakve simptome i eventualne tegobe i posljedice, a tko će proći asimptomatski. Samo savjesnošću, odgovornošću za sebe i ljude s kojima smo u kontaktu možemo zaustaviti daljnje širenje virusa te time zaštiti naš zdravstveni, socijalni, obrazovni sustav kao i gospodarstvo.

Svima nam nedostaje aktivan društveni život, no suzdržimo se sljedećih tjedana od događaja, privatnih ili javnih, na kojima se okuplja veći broj ljudi, održavajmo fizičku distancu i higijenu ruku, nosimo zaštitne maske – čuvajmo svoje bližnje i sebe. – poručio je načelnik Stožera Josip Grivec.

>> Nužne epidemiološke mjere za Međimursku županiju koje su na snazi od 12. listopada

izvor: koronavirus.hr (14.10.2020. u 10h)
izvor: koronavirus.hr (14.10.2020. u 10h)

Hrvatska danas bilježi drastičan porast oboljelih.

U protekla 24 sata zabilježeno je čak 748 novih slučajeva, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite. Broj trenutno oboljelih u Hrvatskoj sada je 3.210. Među njima je 441 pacijent na bolničkom liječenju, od kojih je 27 na respiratoru.

Proteklog dana testirano je 6.448 osoba, a do danas ukupno 372.683. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježena 21.741 osoba zaražena novim koronavirusom, od kojih su 334 preminule, a 18197 se oporavilo, od kojih 308 proteklog dana.

U samoizolaciji je 16598 osoba.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

U Varaždinskoj županiji 27 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, među kojima je šestero maloljetnih osoba, a jedna je osoba hospitalizirana, objavio je Županijski stožer civilne zaštite. U 17 slučajeva osobe su bliski kontakti prethodno zaraženih, dok se za 10 ne zna izvor zaraze. Proteklog dana testirano je 276 uzoraka.

U samoizolaciju su stavljeni razredi u jednoj srednjoj i jednoj osnovnoj školi. Dodatno je jedna cijela osnovna škola prešla na nastavu na daljinu. Dodatno su bila nova postupanja i u dva dječja vrtića, od kojih je jedan privremeno zatvoren.

Ukupan je aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada 128, od kojih je osam hospitalizirano. U samoizolaciji je 827 osoba.

Broj novozaraženih po danima, broj aktivnih slučajeva i broj novih slučajeva u 14 dana na 100.000 stanovnika u Varaždinskoj županiji
Broj novozaraženih po danima, broj aktivnih slučajeva i broj novih slučajeva u 14 dana na 100.000 stanovnika u Varaždinskoj županiji (14.10.2020.)
Možda Vas i to zanima

Comments are closed.