STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Veliki interes u novoj stambenoj zoni u Donjem Kraljevcu, prodana gotovo sva gradilišta

Načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat gostovao je u Radio Osinjaku nakon sjednice Općinskog vijeća Općine Donji Kraljevec, prve koja je održana uživo nakon veljače.

Unatoč epidemiji bolesti COVID-19 odrađena je većina planiranih projekata, dok su poduzeća koja su radila za vrijeme ‘lock downa’ spasila općinski proračun, kazao je . U međuvremenu je Vijeće donijelo i program pomoći za posebno pogođene grane, očemu smo ranije izvijestili.

Od projekata koji su odrađeni ili su u tijeku …

Izrađen je projekt za biciklističku stazu u Vinogradskoj ulici u Hodošanu, proširena je cesta Hodošan – Palinovec , gradi se biciklistička staza Palinovec–Sveti Juraj u Trnju, uvodi se hotspot s mogućnošću priključka na brzi internet na većem dijelu općine, uređuje se Društveni dom Sveti Juraj u Trnju, naručene su autobusne stanice za Sveti Juraj u Trnju i Hodošan, u tijeku je obnova grobne kuće u Hodošanu, po svim mjestima instalira se javna rasvjeta (oko 70 posto uštede), zavoženi su poljski putevi i uređena dva nadvožnjaka preko autoputa.

Za nabavku materijala svako dijete u osnovnoj škola dobilo je 200 kuna, a u program su uključeni i srednjoškolci.

Prekriveno je krovište i uređena fasada na prostorijama uz igralište NK Hodošan, dovršena je obnova energetske učinkovitosti zgrade NK Kraljevčan 38.

Na groblju u Donjem Kraljevcu postavljaju se kandelaberi, a uskoro će biti postavljen i videonadzor, kao i na grobljima u Svetom Juraju u Trnju i Hodošanu.

Pri kraju je donošenje novog prostornog plana, prodana je devet gradilišta u Zoni istok u Donjem Kraljevcu, a interes postoji i za preostala tri kod kojih još nema ceste, kazao je načelnik Horvat.

Detalje donosimo u informativnom programu.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.