STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Uz epidemiološke mjere počela nastava, Novak apelirala na roditelje i profesore: Prvi mjesec posvetite isključivo školi

Foto: Arhiva Studio M

Uz mjerenje temperature, maske, razmak i druge epidemiološke mjere počela je nova školska godina. U školske klupe u osnovnim i srednjim školama u Međimurskoj županiji sjelo je oko 13,5 tisuća učenika, a među njima je 1129 prvašića.


Školski sat kraći je za 5 minuta, osnovnoškolce su na klupama dočekali udžbenici, a svaki je učenik dobio po dvije maske za višekratno korištenje.

Fizička odvojenost od vršnjaka, maske na hodnicima, obroci u učionama. Nova su to pravila koje je nametnula epidemija, no vrlo je važno da se epidemološke mjere provode u svim ško,ama i vrtićima, poručila je još prošlog tjedna epidemiologinja Višnja Smilović.

Nova školska godina donosi brojne izazove, kako za učenike i profesore, tako i roditelje, a pročelnica za obrazovanje Blaženka Novak prošlog je tjedna na konferenciji za medije apelirala na roditelje i profesore da aktivnosti u prvih mjesec dana posvete isključivo školi i početku nastave.

  • Nakon toga bit će dovoljno vremena za sve aktivnosti. Ako uspijemo barem mjesec dana odraditi mirno i u učionicama, što god se poslije toga bude zbivalo u školama, bit će didaktički, metodički i organizacijski moguće riješiti. Dođemo li u situaciju da ćemo nakon tjedan dana morati prekidati nastavu, svima će nam biti teže i zato apeliram na suradnju roditelja, učitelja i svih povezanih sa školstvom. – poručila je Novak.

Ove godine besplatan prijevoz imaju svi učenici osnovnih i srednjih škola, o čemu smo pisali još prošlog tjedna. Kako bi se roditelje što više financijski rasteretilo, jedinice lokalnih samouprava ponovno su pomogle sufinaciranjem, od bilježnica do raznog potrebnog pribora.

S prvim danom škole u novu zgradu ušli su učenici OŠ Vladimira Nazora u Pribislavcu, a do kraja mjeseca bit će završene energetske obnove školskih zgrada.

Nastavna danas počela samo u jednoj školi, Srednjoj školi Prelog, jer je još nekolicina profesora u samoizolaciji. Početak je prolongiran za 14. rujna.

 

 

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.