FOTO U Maloj Subotici obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Petak, 24.11.2017.
FOTO U Maloj Subotici obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama
Foto galerija
FOTO U Maloj Subotici obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama u petak je obilježen u Maloj Subotici prigodnim programom kojeg je izradio MUP u suradnji s partnerima, a uz prisutnost ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.
 
U holu Doma kulture svoje su brošure pizložile udruge civilnog društva koje provode aktivnosti u vidu borbe protiv bilo kakve vrste nasilja i diskriminacije. Osnovnoškolcima pak je prikazan edukativno-dokumentacijski film „Udaj se kad si spremna“.
 
Glavni cilj Ministarstva unutarnjih poslova i policije je utjecati na smanjenje broja prekršaja i kaznenih djela naislničkog ponašanja. Ministar je tom prilikom istaknuo nužnost provođenja ovakvih programa a u cilju senzibilizacije javnosti prema problemu nasilja, diskriminacije, netolerancije, ali i senzibilizacije s osobama koje su pretrpjele isto.
 
Ove je godine poseban fokus obilježavanja stavljen je na pripadnice romske nacionalne manjine, a programu su nazočile i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić te pomoćnica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Maja Vučinić Knežević, kao i predstavnici Policijske uprave međimurske.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava 25. studenog u znak sjećanja na taj dan 1960. godine kada je diktator Rafael Trujillo u Dominikanskoj Republici dao ubiti sestre Mirabal.