STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Najavljeno obilježavanje 29. obljetnice oslobođenja Međimurja i Dana međimurskih branitelja

 

Dvadeset i deveta obljetnica oslobođenja Međimurja 1991. i Dan međimurskih branitelja svečano će biti obilježen u četvrtak, 17. rujna.


Međimurje je bio prvi kraj koji je u Domovinskom ratu oslobođen od okupatora i to je činjenica na koju se ne smije zaboraviti,  kazao je na konferenciji za medije na kojoj je najavljen program proslave župan Matija Posavec.

Nazočili su i zamjenik župana Josip Grivec, zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Zoran Vidović, predsjednik tadašnjeg Kriznog štaba Općine Čakovec Anton Jurinec, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – podružnice Međimurske županije Stjepan Horvat te predsjednik Društva branitelja Domovinskog rata „Veteran“ Željko Tomašić.

Program će početi u 16:00 sati otkrivanjem Spomen ploče na zgradi Općine Gornji Mihaljevec, u 17:00 sati Perivoju Zrinskih u Čakovcu bit će položen vijenac na Spomen obilježje braniteljima Domovinskog rata Međimurske županije. Središnjica obilježavanja bit će svečana akademija u Atriju staroga grada s početkom u 17:15 sati, a zbog epidemiloških mjera, nazočit će ograničen broj sudionika.

U 18:30 sati bit će služna sveta misa u Crkvi sv. Nikole biskupa.

U okviru obilježavanja, dan kasnije u 18 sati, u društvenom domu u Pribislavcu bit će održana promocija autobiografskog romana „260 dana“ Osječanina Marijana Gubine. U njemu autor progovara o proživljenim ratnim strahotama te zatočeništvu tijekom Domovinskog rata.

Oslobođenje Međimurja 1991. i Dan međimurskih branitelja

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.