STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

‘I U MOM GRADU VUKOVAR SVIJETLI’ Dan sjećanja danas će biti obilježen u Međimurju

U organizaciji Koordinacija udruga iz Domovinskog rata Međimurske županije, Međimurske županija i Grada Čakovca danas će biti obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

U 17:30 sati bit će položen vijenac na spomen ploču kod igrališta  NK Sloga Čakovec. U 18 sati bit će služena sveta misa za nestale hrvatske branitelje i žrtve Vukovara i Škabrnje u Crkvi svetog Antuna Padovanskog.

Od 18:45 sati kolona sjećanja koju će činiti Počasni zdrug UDVDR, Zrinska garda Čakovec, predstavnici Grada Čakovca i Međimurske županije, predstavnici Udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata Međimurske županije krenut će prema Vukovarskoj i to ulicama: Ivana Sokača, Preloškom, A.Starčevića, R.Boškovića i V.Nazora. Diljem Vukovarske upalit će lampione, a u na rotoru ispisati Vukovar.

U 19:50 sati kolona će Zrinsko-frankopanskom krenuti prema Trgu Republike gdje će u 20 sati biti položen vijenac kod Spomen obilježja smrtno stradalim i nestalim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata Međimurske županije u Perivoju Zrinskih. Molitvu će predvoditi fra Josip Župan, a prigodnim riječima obratit će se sudionik obrane Vukovara Zvonko Horvatić, gradonačelnik Stjepan Kovač i župan Matija Posavec.

Program će biti održan uz strogo poštivanje epidemioloških mjera propisanih za Međimursku županiju, priopćili su iz Županije.

Grad Prelog obilježit će Dan sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježit će danas i sutra. 

Danas u 17 sati predstavnici Grada Preloga, mjesnih odbora, braniteljskih udruga s područja Grada , učenici osnovne i srednje škole Prelog upalit će svijeće ispred spomenika Domovinskom ratu. Svijećama i lampionima okružit će zeleni otok na kružnom toku kod osnovne škole.

Misom za domovinu u srijedu u 7 sati u Župnoj crkvi sv. Jakoba u Prelogu te polaganjem vijenaca na spomenik Domovinskom ratu bit će odana počast svim poginulim hrvatskim braniteljima te svim žrtvama Vukovara i Škabrnje.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.