STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Dan grada Preloga obilježen dodjelom priznanja: Život i rad uložili u boljitak zajednice

Dan Grada Preloga ove godine obilježen je sukladno epidemiološkim uvjetima, a središnji događaj bila je dodjela javnih priznanja za 2020. godinu.

Dobitnici Plakete Grada Preloga su: Slavko Režek iz Cirkovljana, Marko Jeđud iz Čehovca, Dragutin Kare iz Preloga i NK Naprijed Cirkovljan.

Dobitnice nagrade Grb Grada Preloga su: Marta Posavec iz Preloga i Eurobeton d.d. iz Preloga.

U Gradskoj vijećnici priznanja su laureatima dodijelili gradonačelnik Ljubomir Kolarek sa zamjenikom Zdravkom Kvakanom i predsjednikom Gradskog vijeća Đurom Ujlakijem. Da su svi oni život i rad uložili u boljitak zajednice, kazao je uz čestiku predsjednik Vijeća.

Sjednici su nazočili vijećnici  Dražen Novak i Marijan Glavina te ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat.

Grad Prelog svoj dan slavi 6. prosinca u spomen na prvo spominjanje 1264. godine. U nedjelju je položen je vijenac i upaljene svijeće ispred centralnog križa na groblju u Prelogu. Sveta misa povodom Dana Grada Preloga, služena je u Župnoj crkvi sv. Jakoba, a nakon mise položen je vijenac i upaljene svijeće na Spomen ploču znamenitim Hrvatima priloške Župe.

Fotogaleriju pogledajte u nastavku, a detalje donosimo u informativnom programu.

 

 

 

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.