STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Vikend na prometnicama: Usred bijela dana vozač (26) napuhao 2,72 promila

Na međimurskim prometnicama evidentirano je pet prometnih nesreća pri čemu su dva vozača bila pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija od 2,72 promila utvrđena je kod 26-godišnjeg vozača. Skrivio je prometnu nesreću u nedjelju oko 14:30 sati u Orehovici.

Jutros oko 5:30 sati na raskržju sjeverne obilaznice Čakovca u prometnoj nesreći lakše su ozlijeđene tri osobe.

S prometnice koja povezuje Čakovec i Mihovljan, 59-godišnji vozač prilikom uključivanja na obilaznicu nije propustio sva vozila pa je udario u prednji dio drugog automobila kojim je upravljao 44-godišnjak i čije je vozilo odbačeno u metalnu ogradu. Vozilom hitne medicinske pomoći oba vozača i 39-godišnja putnica prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec gdje im je pružena liječnička pomoć.

– S obzirom da se radi o novoj prometnici koja je tek nedavno puštena u promet te pošto semafori nisu u funkciji, apeliramo na sve sudionike u cestovnom prometu da se s punom pažnjom kreću tim raskrižjem te da striktno poštuju postavljenu prometnu signalizaciju. – poručuju iz policije.

Prekršaj u prometu

Vozača (26) iz Goričana službenici Policijske postaje Prelog zaustavili su u subotu oko 20 sati u Palovcu. Vozio je pod utjecajem alkohola od 2,98 promila i za vrijeme dok mu je izrečene mjera zabrane vozilima B kategorije. Utvrdili su i da se radi o recidivistu te je priveden. Sudac mu je odredio zatvor u trajanju do 15 dana.

32-godišnjak vozio s 2,19 promila alkohola u krvi

Na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se 11 prometnih nesreća, a tri s ozlijeđenim osobama.

U noći sa subote na nedjelju od 20 do 3 sata varaždinska policija provela je akciju Alkohol i droga. Kontrolirano je 140 vozača, od kojih su 23 vozila pod utjecajem alkohola. Najviša koncentracija alkohola utvrđena je kod 32-godišnjeg vozača od 2,19 promila, a zaustavljen je oko sat vremena iza ponoći u Varaždinu.

U pojačanoj kontroli prometa policija je utvrdila ukupno 201 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cetama. Među njima, 34 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 92 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 23 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te devet prekršaja nepropisne uporabe mobitela.

 

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.