U Međimurju potres nije uzrokovao štetu, Stožer potvrdio i da nema zaraženih koronavirusom

Nedjelja, 22.03.2020.
U Međimurju potres nije uzrokovao štetu,  Stožer potvrdio i da nema zaraženih koronavirusom
Snažni potresi pogodili su jutros Zagreb, a osjetili su se i u Međimurju gdje bije bilo ozlijeđenih osoba, a ni materijalne štete, izvijestio je Stožer civilne zaštite Međimurske županije. Dobra vijest je i da u našem kraju i dalje nema potvrđenog slučaja zaraze virusom COVID-19.

U Međimurju su u tijeku pregledi hidroelektrana te nisu uočena nikakva oštećenja. Sve zdravstvene ustanove u Međimurskoj županiji rade normalno, prema planu suzbijanja bolesti izazvane koronavirusom (COVID 19) te nemaju nikakva oštećenja izazvana potresima koji su se dogodili ujutro.

Na konferenciji nacionalnog Stožer civilne zaštite jutros je objavljeno da je zabilježeno novih 29 slučajeva i sada je 235 osoba oboljelih u Hrvatskoj, a pet je osoba ozdravilo. U Međimurskoj županiji, u ovom trenutku, nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze koronavirusom (COVID 19). Svi testovi koji su se radili u posljednja 24 sata pokazali su se negativnima, priopćio je županijski Stožer.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije apelira na javnost da se pridržavaju uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite te da ostanu pribrani,  održavaju osobnu higijenu, izbjegavaju bliske kontakte te održavaju socijalnu distancu (razmak između osoba 2 metra) u slučaju da moraju izaći. 

Posebno se apelira na one kojima je određene mjera samoizolacije, da se iste pridržavaju. 

Stožer civilne zaštite Međimurske županije novu konferenciju za medije najavio je za sutra kada će objaviti nove informacije.