U Hrvatskoj 235 zaraženih, Grba-Bujević: Potres je izazvao strah, ali koronavirus nije nestao

Nedjelja, 22.03.2020.
U Hrvatskoj 235 zaraženih, Grba-Bujević: Potres je izazvao strah, ali koronavirus nije nestao
U Hrvatskoj je 235 osoba zaraženih virusom COVID-19! To je 29 više nego jučer u 16 sati, rekla je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu RH Maja Grba Bujević na konferenciji za medije koju je otvorila informacijama o potresu jačine 5,5 po Richteru koji je jutros pogodio Zagreb ,a osjetio se i u Međimurju. 
 
  • Potres je izazvao strah, ali upozoravamo da koronavirus nije nestao! Obucite, se, izbjegavajte socijalni kontakt, stavite kape, rukavice, debele jakne, hlače i šalove na usta da se ne pothladite i da nemamo još veći problem nego što imamo! Poštivajte sve upute Stožera civilne zaštite, ne nasjedajte na sve vijeti putem društvenim mreža, čuvajte samo sebe i druge oko sebe - to je neobično važno! - rekla je te poručila građanima načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva: Budite mirni, proći će i ova nevolja!.
 
Na konferenciji je bio je Krešimir Kuk iz seizmološke službe koji je upozorio da se nakon potresa tlo smiriju te da je vrlo izgledno da ćemo osjetiti još potresa u narednim danima, ali je naglasio kako ne postoje mjerenja koja bi predvidjela koje jačine će oni biti!
  • Oštećene zgrade sada su vrlo opasne prilikom naknadnih potresa i najprije se treba čuvati takvih stvari. Ne se zdržavati kraj takvih zgrada!- upozorio je.