(FOTO) Bolnica zatvorila sve ulaze i uvela novi režim: Moramo zaštititi unutarnji sustav

Ponedjeljak, 16.03.2020.
(FOTO) Bolnica zatvorila sve ulaze i uvela novi režim: Moramo zaštititi unutarnji sustav
Foto galerija
(FOTO) Bolnica zatvorila sve ulaze i uvela novi režim: Moramo zaštititi unutarnji sustav
Međimurje nema zaraženih osoba virusom COVID-19, a kako bi se pridonijelo što većoj zaštiti Županijska bolnica Čakovec od danas je uvela novi režim koji znači zatvaranje svih vrata za samostalan ulazak. 

Ulaz će se koordinirati kroz glavnu portu, pregledi će se dogovarati telefonski s odjelima, a ispred hitne na platou uspostavljen je trijažni šator.
 
Bolnica je jedan od najvrjednijih dijelova sustava jer je najosjetljiviji i zaista je moramo čuvati stoga apeliram na građane da koriste bolnički sektor samo u slučaju hitnih, akutnih stanja. Bolnica od danas ulazi u takozvani akutni mod, kazao je na konferenciji za medije ravnatelj Tomislav Novinščak.

Kontrole za sve kronične bolesti i potrebne, konzolni pregledi i slično komunicirat će se s odjelima i liječnicima neposredno. A kako bi se zaštitio unutarnji sustav, koji je koji je organiziran najbolje što se do sad moglo, mora se zaštiti i dolazak virusa braneći na neki način ulaske u bolnički krug, kazao je. Bolnica zatvara sva vrata, a ulaz će se centralizirati bolnicu preko glavne porte. 

Dodatno se uspostavlja plato ispred hitne gdje će biti zdravstveni radnici koji će raditi osnovnu, ulaznu trijažu pacijenata tako da uzmu što epidemiološke podatke, što podatke o stanju i slično te će biti u uskoj koordinaciji s epidemiolozima i domom zdravlja, objasnio je ravnatelj Tomislav Novinščak.

Otvoren broj za psihosocijalnu pomoć građanima

Medicinske šatore osigurava Crveni križ Čakovec, ravatelj Kristijan Valkaj kako je da ih na raspolaganju imaju devet. Otvoren je i broj telefona za psihosocijalnu podršku koji je građanima dostupan 24 sata dnevno: 395-248. 
 
* * * * *
Detalje donosimo u informativnom programu, a uskoro više i na našim internetskim stranicama ....