HNS objavio upute za odigravanje nogometnih utakmica: Liga se nastavlja, sa ili bez gledatelja

Utorak, 10.03.2020.
HNS objavio upute za odigravanje nogometnih utakmica: Liga se nastavlja, sa ili bez gledatelja
Foto galerija
nogomet_stadion_ilustracija
Foto: Ilustracija / Željka Švenda | Nakon što je nacionalni stožer civilne zaštite jučer donio novu mjeru kojom se savjetuju odgađanje do daljnjeg svih skupova s više od tisuću ljudi, što bi moglo utjecati na sportska događanja, Hrvatski nogometni savez danas je objavio upute za odigravanje nogometnih utakmica u sljedećem razdoblju.
 
HNS je objavio da neće doći do odgoda utakmica i HNL se nastavlja, a da će stožeri civilne zaštite odlučiti o uvjetima u kojima će se igrati, odnosno hoće li gledatelji moći biti prisutni na tribinama.

>> Nacionalni Stožer donio nove mjere: Odgađaju se svi skupovi s više od tisuću ljudi
 
Upute su zajednički odredili rukovodstvo Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom i izvršnim direktorom Marijanom Kustićem, Izvršni odbor HNS-a, Medicinska komisija HNS-a s predsjednikom prof. dr. Draganom Primorcem, Natjecateljska komisija HNS-a na čelu s predsjednikom Antom Vučemilovićem-Šimunovićem, Komisija nogometnih sudaca s predsjednikom Antom Kulušićem, povjerenik za natjecanje Prve lige Josip Brezni te povjerenik za sigurnost HNS-a Miroslav Marković:

1. Obavezno je poštivanje svih odluka, mjera i preporuka koje je propisao te koje će eventualno propisati Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske odnosno druge nadležne državne institucije.

2. Uzimajući u obzir kalendar natjecanja HNS-a, sva natjecanja pod ingerencijom HNS-a nastavljaju se sa ili bez gledatelja.

3. Organizatori utakmica obvezni su u cijelosti poštivati i provoditi mjere Stožera civilne zaštite RH.

4. Pritom ističemo obvezu organizatora da uoči utakmica moraju ishoditi suglasnost županijskog stožera civilne zaštite i nadležnog Zavoda za javno zdravstvo vezanu za ispunjenje propisanih uvjeta za organizaciju utakmice.
 
  • Hrvatski nogometni savez nastavit će pozorno pratiti situaciju s epidemijom novog koronavirusa SARS-CoV-2 te će prema potrebi odrediti nove mjere i izdati nove upute, o čemu će nogometna obitelj i javnost biti pravodobno obaviještena, priopćili su iz  Hrvatskog nogometnog sveza.

>> Vlada: Za odgodu ili organizaciju natjecanja obratite se županijskom stožeru civilne zaštite 

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske jučer je izdao upute u kojima se do daljenjeg preporučuje odgoda svih skupova na kojima sudjeluje više od tisuću ljudi, a svi organizatori bilo kakvih okupljanja dužni su osigurati najviše higijenske standarde.