Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Predložite kandidate za imenovanje članova Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata

Foto: Ilustracija Pixaby

Odbor za izbor i imenovanja Skupštine Međimurske županije raspisao je Javni poziv za predlaganje kandidata za imenovanje članova Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata u Međimurskoj županiji.

Povjerenstvo ima pet članova koje će imenovati Županijska skupština na mandat od četiri godine iz redova pacijenata, nevladinih udruga i stručnjaka na području zaštite prava pacijenata. Za svoj rad primaju naknadu, a sredstva su osigurana u županijskom Proračunu.

Njihova je zadaća pratiti primjenu propisa koji se odnose na zaštitu prava i interesa pacijenata, povrede pojedinačnih prava pacijenata, predlagati poduzimanje mjera za zaštitu i promicanje prava pacijenata, ministarstva zdravstva obavještavati o slučajevima težih povreda prava pacijenata koje mogu ugroziti njihov život ili zdravlje, podnositi Županijskoj skupštini i ministarstvu godišnje izvješće o svom radu te obavijestiti javnost o povredama prava pacijenata.

Kandidature se podnose putem elektronskog obrasca na mrežnim stranicama Međimurske županije na email: skupstina@medjimurska-zupanija.hr, a može i u pisanom obliku na adresu Međimurske županije. Kandidat je dužan obrazac vlastoručno potpisati te uz dokumentaciju, predati najkasnije 30 dana od objave javnog poziva.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.