STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Pomozimo stradalima u potresu u Turskoj i Siriji

Foto: Hrvatski Caritas

Hrvatski Caritas otvorio je liniju donacijskog telefona putem kojeg će se u Hrvatskoj prikupljati novčana pomoć za žrtve stradale u razornim potresima koji su u ponedjeljak pogodili Tursku i Siriju.

Broj poginulih u potresima koji su ovaj tjedan pogodili Tursku i Siriju veći je od 17.000, javljaju svjetske agencije. Spasioci se i dalje utrkuju s vremenom u pokušaju da iz ruševina izvuku žive ljude, a posao im otežava i velika hladnoća.

U ponedjeljak 6. veljače jugoistočni dio Turske , u pokrajini pokrajina Kahramanmaraş, pogodila su dva razarajuća potresa. Prvi u 4.17 sati ujutro u okrugu Pazarcık u Kahramanmaraşuu jugoistočnoj Turskoj, a drugi okrugu Elbistan.

Zračne luke i glavne ceste u jugoistočnom području Anadolije su zatvorene, a većina bolnica neupotrebljiva. Škole i javni prostori zatvoreni su u cijeloj zemlji.

Hrvatski Caritas koordinirat će s Caritasom Europa i Caritasom Internationalis svoje aktivnosti usmjeravanja prikupljane novčane pomoći putem mreže Caritasa u Turskoj i Siriji.

Pomoć Hrvatskog Caritasa Turskoj i Siriji

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.