Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Pinkleci osvojili tri nagrade na online festivalu u Sarajevu

Kazališna družina Pinkleci iz Čakovca na ovogodišnjem Festivalu dječje umjetnosti u Sarajevu održanom online osvojila je tri vrijedne nagrade!

Šesti po redu Festival organiziran je online s programima iz četiri grane umjetnosti (književnost, muzika, slikarstvo i teatar) kao i prethodnih godina na međunarodnoj razini.

U natjecateljskom kazališnom programu izvedeno je sedam umjetničkih ostvarenja iz Sarajeva, Niša, Zagreba, Čakovca i Osijeka. Kazališta su ustupila snimke svojih predstava, a organizatori su predstave objavljivali na svom YouTube kanalu u određeno vrijeme. Pinkleci su sudjelovali s dvije predstave: ‘Vuka se ne bojim ja’ i ‘Kao voda’.

Žiri u sastavu glumac Aldin Tucić, vokalna solististica Negra Čičić i selektorica Indira Kučuk-Sorguč, odlučili su da Pinkelcima idu tri nagrade!

Nagrada za najbolji tekst ili adaptaciju ide Tanji Novak – Kazališna družina Pinklec za predstavu “Vuka se ne bojim ja”. 

Nagrada za najbolju scenografiju i vizualni dojam ide Leu Vukeliću – Kazališna družina Pinklec za predstavu “Kao voda”. „Zaista smo ostali impresionirani kako sa malo scenografskih elemenata je moguće izgraditi čitav jedan svijet prirode.“, stoji u objavi organizatora.

Najjači aplauz – Nagrada publike pripada Kazališnoj družini Pinklec za predstavu “Vuka se ne bojim ja”. „Sjajna predstava, inventivne dramaturgije i izvanrednih mladih glumaca oduševila je publiku 6. FEDU koja joj je dodijelila svoju nagradu Najjači aplauz!“ – objavili su organizatori.

 

DSC3614 cw
Obilježavanje 30 godina KD Pinklec 30 godina (2017.) Foto: Arhiva Studio M

Nagrada za najbolji kostim bit će dodijeljena Amni Kunovac-Zekić – Pozorište mladih Sarajevo, BiH, predstava “Ljepotica i zvijer”. Nagrada za najbolju režiju pripada Mariju Kovaču iz Gradskog kazališta Dubrava, Hrvatska, za predstavu “20000 milja pod morem”.

Najbolji glumac je Ivan Pokupić za ulogu Borka u predstavi “Botaničari” Teatra to go iz Osijeka, a najbolja glumica je Kristina Fančović, za više uloga u predstavi “Lav koji nije znao pisati” Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka, Hrvatska., a Grand prix Planeta Teatar pripala je Pozorištu lutaka NIŠ, Srbija, za sjajnu inscenaciju – lutkarsku predstavu “Snježna kraljica”.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.