Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTO: VIDI I KLIKNI Čakovečki prvašići učili o sigurnom kretanju prometnicama

Policijska uprava međimurske u suradnji s HAK-om i Autoklubom Čakovec, a u sklopu akcije Poštujte naše znakove, za učenike prvih razreda osnovnih škola s područja grada Čakovca provela je akciju Vidi i klikni.

Oko tristo učenika učilo je o osnovama prometne kulture te kako se sigurno kretati do škole i natrag. U dvorani je učenicima prezetiano korištenje sigurnosnog pojasa uz edukaciju o opasnostima kada se on ne koristi, dok je na vanjskom terenu izrađena simultana cesta s označenim pješačkim prijelazima i semaforima kroz koju je učenike provela policijska službenica za preventivu i sigurnost u Policijskoj upravi međimurskoj Irena Branović.

„Veliki broj djece u školu dolazi u vozilo, bilo da ih prevoze roditelji, bake ili djedovi i zato je bitno educirati ih o korištenju sigurnosnog pojasa. Vani na poligonu su pravila koja djeca usvajaju u vidu sigurnog kretanja prometnicama, dakle u svojstvu pješaka, odno vozača bicikla.“ – objasnila je Branović, a dio s terena pogledajte u videu klikom na LINK.

Da ovakve akcije polučuju rezultate pokazuje i činjenica da u prošlih pet godina u prometu nije smrtno stradalo niti jedno školsko dijete. „Još uvijek se u okolici škola zna dogoditi pokoja nesreća gdje su prisutne lakše tjelesne ozljede. No na području u Međimurskoj županiji možemo reći da je stanje sigurnosti dobro i da je prisutan mali broj poginulih osoba, a sve su to osobe starije od 18 godina. Pozitivan je trend da nema stradanja djece.“ – dodala je policijska službenica Irena Branović.

Za vrijeme dvosatnog programa učenike je posjetio i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač:
 
„Apeliram na sve sudionike u prometu da na prilazima školama i vrtićima pripaze na djecu da se ne bi što dogodilo.“ – rekao je Kovač.

Prometni policajci i komunalni redari u prvom mjesecu osiguravat će prilaze školama i vrtićima, a kako bi se sva djeca osjećala sigurnije. Po završetku edukacije učenici su dobili reflektirajuće kabanice, edukativne bojanke i slikovnicu. 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.