STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Županijski stožer: 24 nova slučaja zaraze

Županijska bolnica Čakovec

U Međimurskoj županiji 24 su nova slučaja zaraze virusom COVID-19 na testiranih 155 uzoraka, a trenutno je 119 aktivno oboljelih, objavio je Županijski stožer civilne zaštite.

Od novooboljelih, svi su bez ili s vrlo blagim simptomima te su na kućnom liječenju. Na bolničkom liječenju je 10 osoba i nitko nije na respiratoru.

Trenutno je 119 aktivnih slučajeva pozitivnih na COVID 19 virus, 6 osoba se oporavilo. 34 osobe nepoznate epidemiološke anamneze, 84 osobe koje su kontakti s ranije potvrđenim pozitivnim osobama, 1 osoba strani državljanin koji radi na području MŽ.

Do sada je ukupno testirano 8418 osoba. Trenutno je 727 osoba u samoizolaciji.

– Posljednjih nekoliko dana u Međimurskoj županiji povećan je broj slučajeva pozitivnih na COVID 19 virus. U najvećem broju riječ je o kontaktima ranije pozitivnih kojima je bila određena mjera samoizolacije i nema razloga za zabrinutost. Stožer civilne zaštite Međimurske županije apelira na građane da i nadalje dosljedno poštuju sve propisane mjere, a oni koji su pozitivni i kojima je određena mjera samoizolacije da evidentiraju osobe s kojima su dolazili u bliski kontakt kako bi se, u slučaju potrebe ti isti kontakti mogli lakše obuhvatiti i tako spriječiti daljnji prijenos virusa. – stoji u priopćenju Stožera.

Dolaskom hladnijeg vremena, sezone gripe i prehlade, Stožer poziva na dosljedno poštivanje svih propisanih mjera HZJZ, povećanje mjera osobne zaštite kao što je nošenje zaštitnih maski, higijena ruku te držanje fizičke distance. – dodaju.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

U Varaždinskoj županiji evidentirana su 22 nova slučaja zaraze koronavirusom, a testirano je 215 uzoraka. Ukupno su 93 aktivna slučaja, od kojih je osam hispitaliziranih, objavio je Županijski stožer civilne zaštite.

Od novozaraženih, u 12 slučajeva radi se o bliskim kontaktima prethodno zaraženih, jedan slučaj je importiran iz Njemačke, a za devet osoba je izvor zaraze nepoznat.

Zbog COVID-19 pozitivnih, od ponedjeljka još jedna srednja škola kompletno prelazi na online nastavu.

>> Donesene nužne epidemiološke mjere za Međimursku županije: na svadbi do 50 ljudi, sportak natjecanja u zatvorenom bez gledatelja, …

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.