STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Vijećnici u Domašincu raspravljali o dopisu lovačkog društva i sportskoj dvorani

mjesto za podnaslov

Foto: Studio M

Na 6. sjednici Općinskog vijeća Općine Domašinec vijećnici su raspravljali o dopisu lovačkog društva Jastreb iz Domašinca. Naime, društvo je uputilo dopis prema kojem traže povrat financijskih sredstava koja su prije oko 20 godina ustupili Općini..

– To su dokumenti iz 1999./2000. godine, po osnovi povrata tih novaca koje su oni u to vrijeme donirali ili dali općini, ne znamo zbog čega točno. Oni se sad žale na tešku financijsku situaciju jer su imali porezni nadzor koji je utvrdio neke nepravilnosti tako da imaju veliki iznos koji bi trebalo platiti državi, iznos preko 150 tisuća kuna. Na tu osnovu, oni kao udruga nisu direktno vezani na naš proračun, a sve ostalo je za raspravu. Osobno, trenutno nemam neki stav na koji bismo im mi tu mogli izaći u susret ili pak smjeli po pitanju zakona, pojasnio je načelnik Općine Mario Tomašek.

U raspravi načelnik je ponudio i moguće rješenje. – Lovačko društvo kao udruga raspolaže s određenim brojem divljači i znamo da naši poljoprivrednici imaju velike štete na usjevima u tom području. Mogli su napraviti redoviti odstrijel u turizmu, na taj turizam platiti porez državi, a višak, ne podijeliti među sobom, nego kapitalizirati novčana sredstva i polako vraćati dug., rekao je načelnik Općine Domašinec.

Na akutalnom satu jedino je pitanje bilo vezano uz sportsku dvoranu. Novih inforamcija iz ministarstva nema, a Tomašek je naglasio: – Vjerojatno ćemo u realziaciju krenuti kad dobijemo čvrstu, pisanu informaciju iz Ministarstva, u suradnji s Međimurskom županijom, kako su to učinile općine Goričan i Strahoninec, da dio financiranja kroz rate uzme Županija, a dio Općina.

Na sjednici su jednoglasno prihvaćene točke vezane uz plan zaštite od požara te odluke vezane sustav civilne zaštite u općini Domašinec.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.