STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Vijećnici prihvatili odluku o gradnji otvorenih bazena i rekonstrukciji Gradske tržnice

Na 26. sjednici Gradskog vijeća Grada Čakovca prihvaćene su odluke o početku izgradnje otvorenih bazena i rekonstrukcija gradske tržnice, a riješeno je i pitanje vlasništa nekretnine koja prelazi u vlaništvo Umjetničke škole Miroslav Magdalenić.

Prema projektnoj dokumentaciji

Prema projektnoj dokumentaciji izgradnja vanjskih bazena stajat će oko 27,3 milijuna kuna. Predviđena je gradnja bazena za rekreaciju, bazena za plivanje dužine 50 metara sa četiri trake, dječji bazen, vodeno igralište te popratni servisni i ugostiteljski objekti.  Odluka je prihvaćena većinom glasova, što omogućuje raspisivanje javne nabave za odabir izvođača radova.

Predviđena je gradnja bazena za rekreaciju, bazena za plivanje dužine 50 metara sa četiri trake, dječji bazen, vodeno igralište te popratni servisni i ugostiteljski objekti.  Odluka je prihvaćena većinom glasova, što omogućuje raspisivanje javne nabave za odabir izvođača radova.

Odluku o početku radova na rekonstrukciji Gradske tržnice čija je vrijednost radova 8,1 milijun kuna. Bit će uređeni otvoreni, zaleni dio tržnice s klupama za prodaju te zatvoreni za prodaju mesnih i mliječnih proizvoda. Bit će uređeni parter trga i zelena površina, postavljanje urbanog mobilijara, uređenje parkirališnih mjesta te rekonstrukciju instalacija.

Među ostalim točkama, prihvaćena je izrada Detaljnog plana uređenja Matice hrvatske i Detaljnog plana uređenja Gospodarske zone Istok – Pustakovec. Vijećnici su dali i suglasnost GKP Čakom za zaduženje za nabavu komunalnih vozila i opreme.

Dali su i suglasnost za prihvaćanje nekretnine Umjetničke škole Miroslav Magdalenić. Naime, zgrada u kojoj djeluje Umjetnička škola u vlasništvu je 18 međimurskih jedinica lokalne samouprave te Međimurje-plina, a to onemogućuje školu da se javlja na natječaje za sufinanciranje npr. energetske obnove zgrade. Svi suvlasnici složili su se da se vlasništvo prenese na Umjetničku školu.

Inače, sjednica Gradskog vijeća održana je u dvorani Centra za kulturu Čakovec uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.