STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

U Piškorovcu dijete pokušalo sakriti pušku, 30-godišnjak prijetio smrću policajcima

Foto: Studio M

Jučer iza 20 sati u Piškorovcu, policijski službenici Policijske postaje Prelog i Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske, postupali su temeljem dojave o pucnjavi iz vatrenog oružja.

Tijekom postupanja 30-godišnji mještanin pogrdnim ih je riječima vrijeđao i omalovažavao, a nakon što se oglušio na upozorenja i naredbe da prestane, uhićen je uz primjenu sredstava prisile. Tijekom privođenja policijskim službenicima prijetio je smrću.

Dok su postupali prema muškarcu, policijski službenik je uočio je dijete koje je iz prtljažnika kojom se koristi navedeni 30-godišnjak, izvadilo automatsku pušku. Kada mu je policijski službenik naredio da odloži pušku, dijete je otrčalo do žičane ograde i bacilo pušku u susjedno dvorište gdje ju je uzelo drugo dijete i pokušalo unijeti u kuću, ali su ga u tome spriječili ukućani. Dijete je nakon naredbe policijskog službenika odložilo pušku na tlo, a policiju ju je oduzela i utvrdila da se radi o automatskoj pušci marke „Crvena Zastava“.

Zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika protiv 30-godišnjeg okrivljenika podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu. Kriminalistička istraživanja kaznenih djela prijetnje i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari se nastavljaju.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.