STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

U Međimurju danas 13 novozaraženih, hospitalizirane još dvije osobe

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije proteklog dana 13 je novih slučajeva zaraze, a testirano je 229 osoba. Hospitalizirane su još dvije osobe pa su u Županijskoj bolnici Čakovec sada ukupno 32, od kojih je jedna još uvijek na respiratoru.

U samoizolaciji su 1173 osobe. Do sada je ukupno uzeto 11966 uzoraka.

Prema mjestu prebivališta, najviše aktivnih slučajeva 151 je na području grada Čakovca, u Murskom Središću 19, u Prelogu 30, na području općina Nedelišće 52, Mala Subotica 31, Belica 27, Sveti Juraj na Bregu 26, Donji Kraljevec 25, Selnica 14, Šenkovec 14, Strahoninec 13, Kotoriba 13, Donja Dubrava 12, Podturen 11, Pribislavec 11, Štrigova 11, Donji Vidovec 9, Sveti Martin na Muri 9, Sveta Marija 8, Gornji Mihaljevec 8, Goričan 7, Vratišinec 7, Orehovica 6, Dekanovec 6, Domašinec 5.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije jutros je održao sastanak sa predstavnicima sportskih udruga i klubova na kojem je dogovorena zajednička suradnja vezana uz sprječavanje širenja koronavirus. Predstavnici zajednica sportova i sportskih udruga i klubova vodit će računa o poštivanju svih epidemioloških mjera i maksimalno pojačati kontrolu vezanu uz poštivanje uputa i mjera koje je donio Nacionalni stožer. Između  ostalog, da se sportska natjecanja mogu održavati samo bez gledatelja. Zajednički cilj je senzibilizirati sve dionike društvenog života kako bi u narednim danima smanjili broj oboljelih.

>> Od utroka na snagu stupaju nove, strože epidemiološke mjere u borbi protiv koronavirusa

Dom zdravlja Čakovec uspostavio je call centar na broju 372-372, koji je dostupan od ponedjeljka do petka od 7 do 15 sati na koji se mogu dobiti sve informacije vezane uz novonastalu situaciju. Građanima su za sva pitanja dostupni i brojevi Upravnog odjela Međimurske županije 374-064 ili 374-035.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije poziva na dosljedno pridržavanje mjera, nošenje maski i održavanje fizičke distance.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.