STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

U Hrvatskoj 204 novozaraženih, u Varaždinu pozitivan djelatnik bolnice

ilustracija_koronavirus

Proteklog dana 204 su novozaražene osobe virusom COVID-19, dvije su preminule pa je broj trenutno oboljelih u Hrvatskoj danas 2529, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.


Na bolničkom liječenju su 303 pacijenta, od kojih 23 na respiratoru. U protekla 24 sata testirano je 3.813 osoba, a do sada ukupno 196.966.

Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 12.285 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih su 203 preminule, a 9553 su se oporavile.

U samoizolaciji je 8608 osoba.

koronavirus.hr (8.9.2020. u 10h)
koronavirus.hr (8.9.2020. u 10h)

U Varaždinskoj županiji dvije su novozaražene osobe, a šestero se oporavilo. Novo žarište postala je svadba u Varaždinu s koje je do sada troje zaraženih, dok su svi uzvanici, kao i servisno osoblje u samoizolaciji.

Na koronavirus pozitivan je zdravstveni djelatnik koji je proteklog vikenda nazočio navedenoj svadbi, a radi se o asimptomatskom slučaju koji je detektiran u sklopu protokola preventivnog testiranja prilikom povratka na posao u bolnicu.

U jednom slučaju detektirana je COVID-19 pozitivna osoba, koja je protekli vikend sudjelovala na svadbenoj svečanosti u Varaždinu.

S navedene svadbene svečanosti imamo još 2 dodatne pozitivne osobe, koje nisu građani Varaždinske županije, nego se radi o jednoj osobi s područja Grada Zagreba i jednom državljaninu BiH koji je i hospitaliziran u Općoj bolnici Varaždin.

Drugi slučaj je importiran iz BiH, a radi se o ženskoj osobi starije životne dobi, koja je također smještena u Opću bolnicu Varaždin.

U Varaždinskoj županiji trenutno je aktivno 65 oboljelih, od kojih je osam na bolničkom liječenju. U samoizolaciji je trenutno nešto više od 300 osoba.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.