STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Trinaest godina otkako je svijet izgubio anđela, a sjećanje na Tošu čuva se i dalje

Danas u 14:15h, u Novoj Gradiški, ispred Elektrotehničke i ekonomske škole, položiti će se vijenci ispred Tošinog spomenika, a potom će u 14:30h krenuti tradicionalni maraton put Kruševa.

Toga jutra, 16. listopada 2007. godine, vrijeme je stalo, a cijela regija ostala je u šoku. Punih trinaest godina prošlo je, otkako nas je prerano napustio čovjek anđeoskog glasa, Toše Proeski.

Čovjek, koji gotovo nikada nije skidao osmijeh sa lica, svojim glazbenim djelima, ali i  svojim humanim gestama, pronašao je put do srca svih onih koji su ga poznavali, ali i onih koji nisu. Svatko se na svoj način prisjeća se njegova lika i djela.

Danas u 14:15h, u Novoj Gradiški, ispred Elektrotehničke i ekonomske škole, položiti će se vijenci ispred Tošinog spomenika, a potom će u 14:30h krenuti tradicionalni maraton put Kruševa. U petak, 16. listopada, na sam dan tužne obljetnica, u Zagrebu će biti otvorena kapelica na Rokovom perivoju. Svi kojima Toše znači i nose ga u srcu, mogu doći od 17h do 18h, upaliti svijeću za njegovu dušu.

Ni za života, ni danas, ne postoji čovjek koji za Tošu, nije imao samo pohvale. Njegove riječi, ‘Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome.’, ostati će zauvijek urezane u srcima svih koji su ga osobno poznavali te brojnih obožavatelja i štovatelja.

Trinaest dugih godina kasnije Tošine riječi, ‘Ve Sakam Site’ (Sve Vas Volim), pokazuju koliko je veliko srce imao skromni mladić, koji je svojim djelima uvijek nesebično pomogao onima kojima je bilo najpotrebnije.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.