STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Svjetski dan hrane – informirajte se o neispravnoj hrani

Besplatna mobilna aplikacija HRana omogućava vam da se u bilo koje vrijeme informirate o hrani koja se nalazi na hrvatskom tržištu. Zaživjela je u svibnju ove godine, a Svjetski dan hrane, koji danas obilježavamo, možda je i nabolja prilika da odlučite još više paziti na svoje zdravlje. 

Aplikaciju su razvili Ministarstvo poljoprivrede i AKD, a kako bi informacija o neispravnim proizvodima došla čim prije do što je moguće većeg broja građana.

U njoj se nalaze informacije  prikupljene kroz europski Sustav brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (RASFF). Aplikacija sadržava sve informacije o neispravnom proizvodu: naziv i sliku proizvoda, zemlju podrijetla i proizvođača, rok trajanja, vrstu rizika za zdravlje, radnje koje su poduzele nadležne institucije te mnoge druge informacije korisne svim potrošačima.

Aplikacija nudi dva izbornika – u „RASFF“ izborniku su sve obavijesti na razini EU na engleskom jeziku, a u izborniku „Ministarstvo poljoprivrede“ nalaze se informacije na hrvatskom jeziku koje se odnose samo na hrvatsko tržište. Njeni korisnici mogu dijeliti obavijesti iz aplikacije i na društvenim mrežama.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.