STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Svjetska prvakinja u karateu Lucija Lesjak dočekana u Čakovcu

Međimurje je danas dočekalo svjetsku prvakinju u karatu Luciju Lesjak! Članica KK Međimurje iz Nedelišća na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Čileu osvojila je naslov svjetske prvakinje u konkurenciji mlađih seniora u teškoj kategoriji (U21 + 68 kg).

„Nakon toliko godina truda i rada, jednostavno moraju doći rezultati!“ – poručila je na dočeku na Trgu republike u Čakovcu emotivna Lucija Lesjak uz zahvalu svima koji su joj bili podrška na putu do velikog uspjeha.

Luciju su na doček dopratili njen otac te jedan od prvih trenera Kristijan Lesjak i predsjednik Karate kluba Međimurje Adriano Marcijuš. Dočekali su je i na velikom uspjehu čestitali predstavnici javnog i sportskog života Grada Čakovca i Međimurske županije,  kao i predstavnici Hrvatskog karate saveza.

„Imati najbolju na svijetu u kategoriji mlađih seniorki s natjecanja na kojem je nastupilo više od 1550 natjecatelja iz 96 država doista je nevjerojatan uspjeh i velika čast. Bilo je lijepo biti Hrvat u dalekom Santiagu. Hvala ti Lucija, zbog tebe smo slušali hrvatsku himnu.“, poručio je predsjednik HKS-a Davor Cipek.

„Lucija je ušla u povijest hrvatskog, europskog pa i svjetskog sporta“ – poručio je Vjekoslav Šafranić, legenda hrvatskih borilačkih sportova te zahvalio mladoj sportašici što je Hrvatsku digla na vrh svijeta. Program dočeka na čakovečkom trgu nastupom su uljepšale Čakovečke mažoretkinje.

Doček na čakovečkom trgu pogledajte u fotogaleriji:

 

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.