STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Svečano otvoren najsuvremeniji vrtić u Čakovcu

Dječja mašta u Čakovcu prvi je vrtić za darovite predškolce u Međimurju, a u petak je svečano otvorena nova zgrada s najvišim sigurnosnim i pedagoškim standardima za sedamdesetak mališana.

Na više od 700 metara kvadratnih smještene su prostrane igraonice za djecu s izlazima na terase i dvorište, polivalentna dvorana te specijalizirana didaktika i oprema.

Dječja mašta djeluje 26 godina, a stručni tim kontinuirano radi i na implementaciji programa za rad s djecom. Provode sve programe javnih potreba, Program za okoliš i održivi razvoj, posebne programe prema interesima djece, a za svoj rad u ožujku ove godine primili su i međunarodno priznanje – postali su prva Europska točka za darovite na području predškolskog odgoja u Međimurskoj županiji.

U Dječoj mašti brinu o ekologiji, dobitnici su zelene zastave i certifikata International Eco-schools, a i novi je objekt izgrađen uz princip modularne gradnje uz korištenje posebnih materijala poput ograde od reciklirane plastike.

Svako ulaganje u dječje vrtiće i predškolske ustanove je benefit za lokalnu zajednicu i podizanje kvalitete života naše sredine kazao je župan Matija Posavec na otvaranju, a koje je održano uz pridržavanje epidemioloških mjera nakon čega će biti dezinficiran kako bi bio siguran za povratak mališana, navode u priopćenju Međimurske županije.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.