Župnik Hoblaj: Život i zdravlje su najveći Božji darovi koje moramo čuvati

Četvrtak, 19.03.2020.
Antun Hoblaj, župnik u Prelogu
Odlukom Hrvatske biskupske konferencije u skladu s mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, od petka nema svetih misa, odgađaju se slavlja sakramenata, sakramentala, pučke pobožnosti, župna slavlja i drugi događaji i svi sastanci otkazuju do daljnjega, kako unutar zatvorenih prostora tako i na otvorenim prostorima.


- Odlazak na misu vjernici mogu zamijeniti postom, dobrim djelima, čitanjem Božje riječi i molitvom, poručio je župnik župe svetog Jakoba prečasni Antun Hoblaj. 

U crkvi svetog Jakoba je već danas, na blagdan Svetog Josipa služena misa bez prisutnosti zajednice, a poruka preloškog župnika je: 
 
  • Josip je malo govorio, a puno činio. Vjeran Bogu i spreman na svaku žrtvu. Tako i mi, manje govorimo, više slušamo i, ne zaboravimo, ako se ne držimo preporuka, da smo ugrozili druge. Slušajmo civilne vlasti, posebno liječnike i struku, nemojmo dozvoliti da ne pružimo pomoć starima i potrebitima. Život i zdravlje su najveći Božji darovi koje moramo čuvati. Pomogni si sam i Bog će ti pomoći, zaključio je u razgovoru za Studio M prečasni Hoblaj.

>> Odluke Stožera civilne zaštite Rebublike Hrvatske koje su od danas na snazi