Radio and sport play on: Svjetski dan radija 2018

Utorak, 13.02.2018.
Studio M_jesen
Svjetski je dan radija, a ove godine UNESCO je odlučio da ga obilježavamo pod temom Radio i sport, kao težnja da se ojačaju različitosti, mir i prosperitet.
 
U godini velikih sportskih natjecanja poput Zimskih olimpijskih igara (ZOI) i Svjetskog nogometnog prvenstva, Svjetski dan radija prigoda je da se pokaže kako ravnopravnost spolova u sportu i ravnopravno izvještavanje o muškim i ženskim sportskim natjecanjima može potaknuti i veću slobodu izražavanja.

>> Željko Švenda, predsjednik HURiN-a: Radio i dalje ima svoje prednosti
 
Radio i sport promiču različitosti, spajaju, približavaju kulturno nalijeđe, pomažu u razbijanju predrasuda o spolovima te potiču inicijative protiv nasilja upućene na solidarnost i snošljivost.
 
- Radio doseže najširu publiku na svijetu. Unatoč izazovima i napretku tehnologije i novim načinima komunikacije, radio je zadržao svoju moć da zabavi, educira, informira i inspirira. Radio ujedinjuje zajednicu i daje glas marginaliziranim skupinama. Sa Zimskim olimpijskim igrama također vidimo različite načine na koje radio doseže u sport, prijenosom povezuje ljude.
 
Na Svjetski dan radija slavimo radio i sport, zajedno, kao način pomoći ljudima da dostignu svoj najveći potencijal., poruka je iz UN povodom obilježavanja Svjetskog dana radija.

Radio i sport svoju utakmicu igraju odlično!
#onair #playon #staytuned #letsplay #zonasporta!

>> Medijska strategija pred novim izazovima: Globalno je biznis, lokalno je očuvanje kulture

Svjetski dan radija obilježava se u spomen na početak UN-ova radija koji je 13. veljače 1946. godine odaslao poruku “Ovo su Ujedinjeni narodi. Obraćamo se ljudima svijeta.” te time započeo svoje emitiranje. Iako je prva svjetska radijska postaja KDKA u Pittsburghu počela redovito emitirati još daleke 1920. godine, Svjetski dan radija obilježava se tek od 2012. godine.
 
SRETAN SVJETSKI DAN RADIJA!