Područna škola Novakovec - akcija sakupljanja odjeće i obuće

Subota, 06.04.2019.
Foto: ilustracija_odjeća
Vrijedni učenici i djelatnici Područne škole Novakovec pozivaju vas da im se u tjednu koji dolazi pridružite u novoj akciji prikupljanja upotrebljive odjeće i obuće za socijalnu zadrugu Humana nova u Čakovcu.

Robu u školi predati možete od ponedjeljka do petka (8.-12. travanj) od 8 do 16 sati.
 
  • Pozivamo i mještane okolnih mjesta te sve zainteresirani da se uključe u akciju jer mjesta društvenom domu je dovoljno za zbrinjavanje robe, najavio je u programu Studija M učitelj Josip Globar.

Škola je aktivno uključena i u sakupljanje plastičnih čepova za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma (UOLL), a u Područnoj školi Novakovec, kao i OŠ Podturen, akcija traje do 13. lipnja, odnosno do kraja nastavne godine.

Koliko godina već provodite akcije i kakav je odaziv?
 
  • Petu godinu sakupljamo plastične čepove, a do sada smo prikupili oko 500 kg čepova, dok, možemo reći okvirno, za 1 kg potrebno je oko 400 komada čepova srednje veličine. Akciju prikupljanja odjeće o buće provodit ćemo drugu godinu. Odaziv je vrlo dobar, prošle godine prikupili smo oko 500 kilograma robe. Neki su nam se javili već i nakon što je akcija završila, pa ih sad obavještavamo pravovremeno, i vjerujemo se da ćemo svi zajedno prikupiti i više nego prošle godine. Zato, pozivam sve da nam se priključe u što većem broju, zaključio je naš razgovor učitelj Josip Globar.


>> Studio M: Poziv udrugama, društvima, sportskim klubovima