POČINJE ADVENTSKA ČAROLIJA Paljenje prve svijeće, božićna izložba Bresta, filmovi

Petak, 29.11.2019.
Kulturni mozaik_cover
Pišite nam: radio@studiom.hr | Počinje najljepše doba u godini! Za uživanje u njemu moći ćete birati između onoga što nam nude adventske manifestacije, filmovi u našim kinima, izložbe u muzejima i brojna druga događanja.


Filmovi

U Domu kulture grada Preloga ovog vikenda pogledati možete dva filma, a besplatne ulzanice možete osigurati u našoj emisiji Kulturni mozaik.

U subotu i nedjelju u 17 sati animiranu obiteljsku komičnu avanturu sinkroniziranu na hrvatski jezik Everest – mladi jeti i u 19 sati krimi dramu Nož u leđa.

Centar za kulturu Čakovec u subotu s početkom u 19 sati donosi program obilježavanja 70 godina KUU Veseli Međimurci. U nedjelju u 16 sati u sklopu kazališne tribine za djecu i mlade Cukorek KD Pinklec donosi predstavu „Dok te nije bilo“, a nakon toga filmovi – u 18 sati Dopunska nastava, triler, u 20 sati Nož u leđa.


Advent

Pred nama je prvi adventski vikend. Manifestacija Advent u Prelogu počet će paljenjem prve adventske svijeće na vijencu ispred crkve svetog Jakoba u Prelogu u subotu od 17:30 sati uz molitvu i pjesmu.

U Pastoralnom centru blaženog Alojzija Stepinca u 19 sati bit će otvorena izložba Franje Mustača Medarova “Bilo jednom selo”, a u glazbenom programu nastupit će Doris Karamatić na harfi.
 
Izložbe

Udruga žena Brest iz Podbresta u nedjelju će održati tradicionalnu Božićnu izložbu prodajnog karaktera. Program će u domu kulture u Podbrestu početi u 14 sati uz prigodan program i goste iznenađenja.

U Muzeju Croata insulanus uoči Dana Grada Preloga, godišnju izložbu  izložila je Likovna udruga Donjeg Međimurja povodom 30 godina rada i djelovanja, a razgledati ju možete do 4. prosinca.