Zvonovci uspješno odradili 17. Smotru dječjeg folklornog stvaralaštva

Ponedjeljak, 13.11.2017.
Zvonovci uspješno odradili 17. Smotru dječjeg folklornog stvaralaštva
Foto galerija
Zvonovci uspješno odradili 17. Smotru dječjeg folklornog stvaralaštva
U organizaciji KUU Zvon župane zajednice Mala Subotica proteklog vikenda održano je naveselije kulturno događanje u našem kraju, 17. po redu Smotra dječjeg folklornog stvaralaštva.
 
Dvodnevna manifestacija koja se već 15 godina održava u Maloj Subotici okupila je 19 skupina kudova iz Međimurja, Slavonije i Slovenije. Iako je broj skupina bio manji nego prijašnjih godina, nadmašen je broj sudionika. Tako se u sportskoj dvorani OŠ Tomaša Goričanca okupilo sedamstotinjak malih folkloraša i njihove pratnje.
 
- Možda je moglo biti više, ali s viđenim i organiziranim, mi smo i više nego zadovoljni. Budući da smo dobili dobre kritike i od sudionika i od gospodina Kneževića, koji je zapravo vrlo mjerodavan. Dao je pohvalu svim Međimurcima, kad smo rekli da ćemo s otvaranjem kasniti tri minute, rekao nam je da smo jedini ozbiljni u Hrvatskoj i da smo stvarno na jednom visokom, profesionalnom nivou. To su njegove riječi pa onda i mi možemo biti zadovoljni.“ – rekla je u ime organizatora voditeljica dječje skupine Zvona Marija Jelenić, ujedno i dopredsjednica Odbora za dječje folklorno stvaralaštvo pri Zajednici HKUU Međimurske županije.
 
>> VIDEO: Nastup dječje skupine KUU Zvon Mala Subotica na 17. Smotri dječjeg folklornog stvaralaštva
 
O nastupu Zvonovih mališana pak je dodala: - Zadovoljna nam. To je početna skupina od prošle godine kojoj se prije mjesec dana priključilo još nekoliko dječice  i kroz ovo kratko vrijeme smo uspjeli to dotjerati na jedan zadovoljavajući nivo. – rekla je voditeljica Zvonovih mališana te zaključila: - Zahvalila bih svima koji su došli, a posebno roditeljima jer mislim da je jako bitno, gledajući s aspekta voditelja folklora, da roditelji pomažu jer voditelji to uglavnom rade volonterski, bez ikakve naknade. Zato, ako pomognu i kada su nam podrška, onda je sve lakše i bolje, mi imamo veću volju, ali i djeca, a to je najbitnije.
 
Nastupe skupina i ove je godine pratio i ocjenjivao Goran Knežević, dječji koreograf i pedagog. Naknadno će odabrati šest skupina koje će potom Međimurje predstavljati na Dječjim vinkovačkim jesenim, Dječjim đakovačkim vezovima, Smotri dječjeg folklornog stvaralaštva u Kutini, na Međunarodnoj smotri djece i mladih u Zagrebu, Dugom Selu i Staršu.