Traže se Međimurci za glumu u filmu Črna mati zemla

Utorak, 04.02.2020.
Traže se Međimurci za glumu u filmu Črna mati zemla
Foto galerija
Traže se Međimurci za glumu u filmu Črna mati zemla
Konferencijom za medije u Međimurskoj palači turizma najavljeno je snimanje filma Črna mati zemla prema istoimenom proslavljenom romanu međimurskog autora Kristijana Novaka.

Snimanje će početi 2021. godine, a sigurno je da će veliki dio filma biti sniman u Hrvatskoj, pa tako i u Međimurju, rekla je izvršna producentica Katarina Prpić, dodajući da točne lokacije još nisu poznate.

Podršku u snimanju filma dat će Međimurska županija i Zajednica kulturno umjetničkih društava Međimurske županije, u vidu castinga i odabira destinacije snimanja u našem kraju, kazali su dožupanica Sandra Herman i predsjednik zajednice Dejan Buvač.

Uz profesionalce u filmu će glumiti i amateri, a upravo njima upućen je poziv na audicije koje će od 8. veljače do 1. ožujka biti održane u svim međimurskim gradovima i općinama. Počet će u Svetom Martinu na Muri, a završiti u Strahonincu. 

Autor romana istaknuo je da je Međimurje ključan element filma, dok je redatelj i scenarist filma Rok Biček dodao da će glumci biti iz cijele Hrvatske, ali da će naučiti dijalekt.