Ježeva kućica i osam europskih filmova na 6. međunarodnoj reviji filmova za djecu

Četvrtak, 01.03.2018.
Ježeva kućica i osam europskih filmova na 6. međunarodnoj reviji filmova za djecu
Piše: Željka Švenda radio@studiom.hr  | Od 5. do 8. ožujka u Centru za kulturu u Čakovcu bit će održana 6. međunarodna revija filmova za djecu. Više od tri tisuće osnovnoškolaca djece sudjelovat će u programu kojem je cilj razvoja medijske kulture i osvješćivanja filmske umjetnosti u školama.
 
Prikazani će biti filmovi Oči u oči, Moje grčko ljetovanje, Pčelica Maja, Ljubavna bomba, Brailleovo srce, Nevjerojatna priča velike kruške, Mali gangster i Moj život kao tikvica filmovi su koji će biti prikazani. Uz belgijski, danski, francuski, nizozemski, njemački, švedski i švicarski animirani film bit će prikazan i jedan hrvatski - Ježeva kućica.
 
- Priču, koja je svim nama draga i koju znamo napamet još od djetinjstva, htjeli smo da čuju i mladi iz cijelog svijet,a da dopre do njih ta poruka koja je, sudeći po uspjehu filma, univerzala I dotiče se svih. , rekla je promotorica, poducetnica i distributerka Ježeve kućice, Vanja Andrijević.
 
Desetominutni film Ježeva kuća premijerno je prikazan prošle godine na Belin Film Festivalu gdje je dobio posebno priznanje u konkurenciji filmova za djecu do 14 godina. Do sad je prikazan na više od 80 festivala, a dobio je 28 nagrada. - Prezadovoljni smo uspjehom filma, a tim više nam je drago što će biti prikazan na reviji i što će toliko djece iz Međmurja imati priliku pogledati ga, dodala je Andrijević.
 
- U šestom izdanju revija donosi filmove iz doslovno cijele Europe i do sad najbogatije izdanje po broju filmova, radionica, i broju posjetitelja, što nam je jako važno. Oni koji su bili na reviji, ti se vraćaju. Svaki film ima uvod, imamo radionice i jedva čekamo da revija počne, najavila je Marina Oskoruš iz Centra za kulturu u Čakovcu na konferenciji za medije, a na kojoj su i animatori iz filma Nevjerojatna priča velike kruške podijelili svoje doživljaje sa snimanja.

_________________________________________________________________________
Više o Međunarodnoj reviji filmova za djecu i mlade donosimo u radio Cicibanu, u četvrtak i petak (1. i 2. ožujak) od 19:00 sati.