FOTO: Svjetski dan audiovizualne baštine u Domu kulture u Prelogu

Četvrtak, 25.10.2018.
FOTO: Svjetski dan audiovizualne baštine u Domu kulture u Prelogu
Foto galerija
FOTO: Svjetski dan audiovizualne baštine u Domu kulture u Prelogu
Dom kulture Grada Preloga i ove godine uključio u obilježavanje 27. listopada - Svjetskog dana audiovizualne bašine u organizaciji Kino mreže i Hrvatskog državnog arhiva - Hrvatske kinoteke.

Kako bi se dodatno ojačala svijest o važnosti očuvanja audiovizualne baštine u program je u 28 kina diljem Hrvatske počeo 26. i trajat će do 28. listopada. U Prelogu sve je počelo u srijedu postavljanjem izložbe Popratno filmsko gradivo, a središnje obilježavanje bit će u petak u 18 sati uz projekciju kultnog filma Družba Pere Kvržice. Ulaz je slobodan.

Radi se o izložbi odabranih dokumenata i predmeta iz Zbirke popratnog filmskog gradiva Hrvatskog filmskog arhiva i prilika je to da se posjetitelji upoznaju s aspektima procesa stvaranja filmske umjetnosti koji često ostaju izvan fokusa. Uključuje najrazličitije materijale - od promocijskih poput fotografija, plakata, brošura, kataloga i slično do knjiga snimanja, scenarija, skica i nacrta scenografija, kostima i rekvizita.

*********
Za emisiju Kulturni mozaik program obilježavnja Svjetskog dana audiovizualne baštine predstavila je ravnateljica Doma kulture grada Preloga, Jasminka Pervan, a o svemu poslušajte i u informativno-kulturnom programu.