Foto: Ruža međimurska u sjećanje na Tetu Lizu

Petak, 20.04.2018.
Foto: Ruža međimurska u sjećanje na Tetu Lizu
Foto galerija
Foto: Ruža međimurska u sjećanje na Tetu Lizu
U Donjem Vidovcu održan je V. Susret mladih međimurskih umjetnika pod nazivom Ruža Međimurska na temu naše najveće čuvarice međimurske popevke, Elizabete Toplek - Tete Lize.
 
Program je to koji okuplja mlade umjetnike osnovnih škola iz Međimurja na području likovnog i literalnog stvaralaštva s ciljem afirmiranja mladih stvaraoca te očuvanja kulturne i povijesne baštine ovog kraja. Pokrenut je prije šest godina, a njime se želi užu i širu zajednicu podsjetiti na neke zaboravljene pojedince, pjesnike i pisce te stare zanate s našeg područja.
 
Izveden je bogati kulturno umjetnički program u koji su se ove godine uključili učenici Osnovne škole Petar Zrinski iz Šenkovca. Predstavio se njihov Školski pjevački zbor pod ravnanjem Stelle Cimerman te recitatori i glumci koje su pripremile učiteljice Ladislava Šestak-Horvat, Gordana Magdalenić, Vesna Golub, Radojka Oreški i Vesna Saško. Dječji zbor III. OŠ Čakovec, predstavio se pod mentorstvom Marine Korunek, a u stankama je djela nagrađenih učenika čitala Tihana Preksavec.
 
Manifestaciju je otvorila zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman koja je istaknula kako je bitno da se ovakve stvari ne smiju postiti u zaborav te obeaćala daljnju podršku Županije. Nazočili su i dožupan Josip Grivec i načelnik Općine Donji Vidovec Josip Matulin.