FOTO: Orehijada: bogatstvo kulture i najbolje od reha

Ponedjeljak, 20.05.2019.
FOTO: Orehijada: bogatstvo kulture i najbolje od reha
Foto galerija
FOTO: Orehijada: bogatstvo kulture i najbolje od reha
U Orehovici je u subotu održana šesta po redu manifestacija Orehijada - festival oreha i sega kaj kcoj ide u organizaciji KUD-a Fijolica i Općine Orehovica, a ujedno u sklopu obilježavanja Dana općine.

Po prvi puta Međunarodni susret folklornih društava održan je u školskoj sportskoj dvorani, a brojni posjetitelji uživali su u tradiciji i ljepoti Lijepe naše. Dobrodošlicu je svima zaželio predsjednik Fijolice Branko Sušec. Uz  čestitku sve je pozdravio i načelnik Franjo Bukal, kao i župan Matija Posavec i ministar graditeljstva Predrag Štromar.

U završnici susreta proglašeni su i najbolji u nekoliko kategorija - najbolja orehnjača, najbolji kolač na oko, najbolji orehovec i najdebelši oreh. 

Sudionici susreta bili su dječja folklorna sekcija KUD-a Fijolica, KUD Tančec Rugvica, ŽVS Sveti Marko Selnica, KUD Elizabeta Jalžabet, KUD Belica, Društvo izvornog folklora Koprivnički Ivanec, a publiku u dvorani 'zapalila' su Zlatna korita!

>> (FOTO-VIDEO) Na orehijadi predstavljen do sad najveći izbor domaćih proizvoda

Tko je bio najbolji plesač, pogledajte u foto galeriji (lijevo), a sam program poslušajte u emisiji Narodni MHz sutra od 20:00 sati! :)

Najbolja orehnjača:
1. Udruga Krašovec Kuršanec
2.Vera Kovač Orehovica
 
Najbolji kolač na oko:
1. Justina Kocijan Orehovica
2. Ljiljana Krištofić Orehovica
3. Udruga žena Brest Podbrest
 
Najbolji orehovec:
1. Kruno Latin Orehovica
2. Mladen Vidović
3. Marija Ružić
 
Najdebelši oreh:
1. Udruga žena Brest Podbrest
2. Marko Čurila
3. Josip Sušec