FOTO: Održana premijera filma Početak života

Četvrtak, 17.05.2018.
FOTO: Održana premijera filma Početak života
Foto galerija
FOTO: Održana premijera filma Početak života
Obilježavanje Dana obitelji bilo je povod za projekciju dokumentarnog filma Početak života u organizaciji Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu, MURID.
 
Uz temu obitelji i odgoja, film se bavi i tematikom ranog razvoja djeteta te se fokusira na važnost faktora socijalnog okruženja za daljnju uspješnost djeteta, odnosno individualaca u odrasloj dobi. Svojevrsni revolucionarni dokumentarac istražuje utjecaj okoline na kognitivni, socijalni i emocionalni razvoj djeteta u najranijoj dobi. Sniman je na području Argentine, Brazila, Kanade, Kine, Francuske, Italije, Kenije i SAD-a.  Obuhvaća šest jezika, a sveukupno je preveden na 21 jezik te je prilagođen osobama s oštećenjem sluha.
 
 „Ovom projekcijom želimo pokazati koliko je uloga cijele zajednice važna za optimalni razvoj djeteta te senzibilizirati okolinu o utjecajima koje može imati na dijete“, rekla je Silvija Pucko, izvršna direktorica MURID-a.
 
Projekciji su nazočili brojni predstavnici, javnog, društvenog, političkog i kulturnog života, a pri završetku podijeljene su i zahvalnice onima koji podržavaju rad Udruge.