FOTO: Nedjelja u Samoboru pod fašničkim sloganom: Od bedaka do superjunaka

Ponedjeljak, 24.02.2020.
FOTO: Nedjelja u Samoboru pod fašničkim sloganom: Od bedaka do superjunaka
Foto galerija
FOTO: Nedjelja u Samoboru pod fašničkim sloganom: Od bedaka do superjunaka
Poslijepodnevni program druge fašničke nedjelje prošao je u znaku slogana "Od bedaka do superjunaka". Predstavili su se Gradska četvrt Južno naselje i mjesni odbori Celine i Rude.
 
"Južnjaci" su djelovali i globalno i lokalno, pa su pristigli s Kujinim dvorima dr. Hausa i Ogrinčevom gmajnom. Usput su pretresli cijelu aktualnu političku scenu s naglaskom na imovinske kartice. Celinci su se pretvorili u Gale i kao takvi čudotvornim napitkom pokušali pomiriti četiri najnepomirljivije skupine u Hrvata SDP-HDZ kao ukruhe i uhljebe koji bi trebali stvoriti veliku koaliciju te Bad Blue Boyse i Torcidu s ciljem zajedničkog navijanja. Rudari su se u Samobor spustili s putujućim Muzejom nepokretnih eksponata koji zahvaljujući modernim tehnologijama, odnosno kvadom s fiks mašinom, postaju pokretni superjunaci.
 
U glazbenom dijelu programa sve je raspjevao i rasplesao TS Garavi koji su sa svojim interaktivnim koncertom bili pravo otkriće za Fašničku Republiku. Na kraju je u ime prosudbenog žirija Štef Fiškal Mutiman je objavio pobjednike. Prvo mjesto među mjesnim odborima pripalo je Pavučnjaku, drugo Rudama, a treće Konšćici. Uz Fiškala u žiriranju su djelovali Princeza Sraka Sraketa i Sudec Mitoman.

>> VIDEO: Uživo iz Samobora: 194. Samoborski fašnik
 
Fašničkom Republikom jučer je prošetala i biša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sa svojim psom.
 
 
Ostaje još posljednji dan 194. Samoborskog fašnika!
 
Na pokladni utorak, 25. veljače program će početi od 19 sati kad će nagrađene biti najbolje pojedinačne, skupne i obiteljske maske, dodjelit će se Srakino gnezdo fašnički najuređenijem ugostiteljskom objektu, nagrada Fašničke galge za poseban doprinos Fašniku, kao i dobitnici nagrada Fašničke putovnice. Na kraju - suđenje i spaljivanje Princa Fašnika uz veliki vatromet i koncert Jelene Rozge.