FOTO: JAZZ FAIR - 25 godina na pozornici Centra za kulturu Čakovec

Subota, 23.11.2019.
FOTO: JAZZ FAIR - 25 godina na pozornici Centra za kulturu Čakovec
Foto galerija
FOTO: JAZZ FAIR - 25 godina na pozornici Centra za kulturu Čakovec
U Centru za kulturu u Čakovcu u četvrtak i petak održan je jubilarni 25. Jazz Fair festival! Njegove početke vežemo uz osnivanje Big Banda Čakovec, a iako možda i nije najstariji u Hrvatskoj, sigurno je jedini koji traje 25 godina bez prekida.
 
  • Jazz sam po sebi znači slobodu izražavanja u glazbi i uvelike podiže kvalitetu života. Ta sloboda u improvizaciji da se jedna skladba ne mora sto puta izvoditi na isti način, već može biti izvedena na sto različitih načina, daje mi pravo nadati se da ćemo festival održavati i sljedećih 25 godina., rekao je za Studio M ravnatelj Centra za kulturu u Čakovcu Ladislav Varga.

Kroz godine Festival je imao promjene, ali stekao svoju publiku, a uz njega su stasali i mladi glazbenici. Mladi se sve više okreću kvalitetnoj glazbi, a stariji svojim prisustvom dokazuju da je 25 godina u Čakovcu dobro uloženo i utrošeno vrijeme, s ponosom kaže Varga.
 
Na jubilarnom izdanju Jazz Faira nastupili su Spiritual Market, Klasična Hrvatska Četvorka, John Coltrane Night, Jazz Continuo, Glazba Boška Petrovića, Uroš Perić kvintet. U izložbenom prostoru CZK-postavljena je i izložba '25 godina Jazz Faira'.

Više o svemu poslušajte u informativno-kulturnom programu.