FOTO Zvonovi tamburaši održali godišnji koncert inspiriran ljubavnim skladbama

Srijeda, 21.02.2018.
FOTO Zvonovi tamburaši održali godišnji koncert inspiriran ljubavnim skladbama
Foto galerija
FOTO Zvonovi tamburaši održali godišnji koncert inspiriran ljubavnim skladbama
Tamburaški orkestar KUU Zvon u nedjelju je u Domu kulture u Maloj Subotici održao svoj tradicionalni godišnji koncert.
 
Zvonovi tamburaši prošle su godine na 40. Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe u Osijeku osvojili su zlatnu plaketu Tambura Paje Kolarića. Na županijskoj smotri u Mačkovcu pak su izborili plasman na državnu smotru gdje su osvojili nagradu za najbolje izvedeno djelo u nakladi Hrvatskog sabora kulture (izvedba skladbe: Pri Muri – Marijan Sivoš).
 
Najvažnije od svega je što su djeca i mladi zavoljeli svoju kulturnu baštinu i tamburašku glazbu, te je s ponosom pronose diljem Hrvatske, a i šire, ističu u Zvonu. Potvrđuju to i njihovi najmlađi, tamburaši početnici, koji su svoj debi pred publikom prvi puta imali na godišnjem koncertu 2017. (video). Sastav čine Matija, Robi, Lana, u rujnu im se priključila i Franka, a godinu dana stariji, iskusniji i hrabriji ponovno su oduševili publiku. Za ovaj nastup u pomoć su im pristupili i stariji članovi na bugariji i berdi.

- Svake godine nešto novo, nešto drugačije, a ove godine odabir skladbi više je bio prigodno vezan uz Valentinovo. - rekao nam je dirigent i voditelj sastava Valentino Škvorc. Na repertoaru tako su se našle izvedbe pjesama Olivera Dragojevića, Franka Sinatre, Gibonnija, Marka Škugora, pa do neizostavnih međimurskih skladbi. 
 
Zvukove tamburaša upotpunili su solisti Dajana Škvorc, Danijel Škvorc i Tino Jelenić, tradicionalno, koncert je upotpunio i ženski tamburaški sastav Zvončice, a kao gost nastupila je i ženska vokalna skupina KUD-a Veseli Međimurci.