FOTO/VIEO: Furjonova zviezda obasjala Dekanovec

Nedjelja, 21.10.2018.
FOTO/VIEO: Furjonova zviezda obasjala Dekanovec
Foto galerija
FOTO/VIEO: Furjonova zviezda obasjala Dekanovec
U sklopu manifestacije Furjonova zviezda u subotu je u domu kulture u Dekanovcu održan koncert Čarobne Frule iz Zagreba.
 
Izveli su bogat program sastavljen od domoljubnih skladbi, hrvatskih narodnih pjesama, a predstavili su i dio iz svoje lepeze popularnog jazz i duhovnog programa. Zvijezde večeri svakako su bile praizvedbe dviju pjesmama Florijana Andrašeca koje je obradio dirigent i skladatelj Marijan Milić, Liepi briegi zeleni i Na toj trdoj klopi.

>> Video siječak s koncerta Furjonova zviezda pogledajte na linku
 
U godini kada se obilježava 130. obljetnica rođenja kantora Florijana Andrašeca ovo je treći projekt u sklopu cjelokupne manifestacije, a koja za cilj ima revitalizaciju Andrašecova lika i djela. Idejni začetnik Furjonove zviezde je Nikola Sebastijan Jambrošić koji je nastupio zajedno sa zborom, dok je jedan od organizatora i glavni pokrovitelj Općina Dekanovec. Uz zbor nastupili su Andrija Milić na glasoviru i Vladimir Bednjanec na gitari.

____________
Više o svemu poslušajte u informativno-kulturnom programu Studija M, a u našem programu imat ćete prilike poslušati i reprizu koncerta.