FOTO U Prelogu otvoren 19. Sajam cvijeća

Petak, 27.04.2018.
FOTO U Prelogu otvoren 19. Sajam cvijeća
Foto galerija
FOTO U Prelogu otvoren 19. Sajam cvijeća
Turistička zajednica Grada Preloga i ove je godine organizator tradicionalnog Sajma cvijeća u Prelogu koji je otvoren danas i tajat će do nedjelje. Devetnaesta po redu manifestacija okupila je izlagače iz cijele Hrvatske, ali i Mađarske i Slovenije.
 
  • Svake godine sve više izlagača što znači da nas resprektiraju i želimo da sljedeći, 20. Sajam bude u još boljem i većem izdanju, poručio je na otvorenju gradonačelnik Ljubomir Kolarek.
 
Svečanosti je nazočila i zamjenica župana Sandra Herman. Podsjetila je na pojam koji je u Prelogu prošle godine izrekao predsjednik Sabora Gordan Jandroković, a na što se jučer i prilikom svečane sjednice Skupštine Međimurske županije referirao i gradonačelnik Kolarek. 
 
  • Hrvatskoj treba 'prelogizacija'. Mislim da smo mnogi ovu 'prelogizaciju' preuzeli jer je Prelog jedno prekrasno mjesto za život. Uz bogatu gospodarsku djelatnost, u je i kulturna i turistitčka ponuda, a Sajam cvijeća samo je jedna u nizu manifestacija koja ne privlači ljude samo iz našeg kraja i susjedstva već i mnogo šire. Hvala Prelogu na svemu što čini za ravoj lijepog nam Međimurja, zaključila je Herman.

Sajamski dio okupio je uzgajivače cvijeća, sadnica, proizvođače alata, strojeva i ostalih pomagala vezanih za uređenje vrtova, parkova i okućnica. Sve prati i bogati popratni program koji se održava na pozornici, a prvog dana predstavili su se DV Fijolica, DV Vesela loptica, Mažoretkinje grada Preloga i Sumartonski Lepi Dečki. U muzeju Croata Insulanus pak je otvorena izložba Moja prva početnica.
 
Program u subotu (od 16:00 sati):
Etno grupa Komedija (prijepodnevni sati)
Puhački orkestar Grada Preloga
Pjevački zbor Udruge umirovljenika Prelog
KUD Mostanje Karlovac
Plesni studio Korak
 
Program u nedjelju (od 16:00 sati):
Pjevački zbor Grada Preloga
Udruga Kalinka
KU Seljačka sloga Prelog
Plesno scenska skupina Udruge umirovljenika Prelog
Tamburaški sastav KU Seljačka sloga Prelog