Fašničke manifestacije koje ovog vikenda ne smijete propustiti

Četvrtak, 08.02.2018.
Fašničke manifestacije koje ovog vikenda ne smijete propustiti
radio@studiom.hr | Veseli, fašjenski vikend je pred nama, a mi vam uz pomoć naše redakcije Kulturnog mozaika donosimo niz manifestacija na kojima ćete se moći dobro zabaviti, rasplesati, nasmijati - bilo pod maskom ili bez nje!
 
Općinski fašnjak u Hodošanu
 
Tradicionalni fašnjak općine Donji Kraljevec bit će održan u Hodošanu u subotu s početkom u 14 sati. Povorka će uz pratnju Puhačkog orkestra općine Donji Kraljevec krenuti od poznatog ‘trokuta’ do nogometnog stadiona NK Hodošan gdje će uslijediti predstavljanje maski, proglašenje najboljih i na kraju – fašnička veselica. Manifestacija je otvoorenog tipa, a organiziraju je KUD općine Donji Kraljevec i MO Hodošan, a pod pokroviteljstvom Općine Donji Kraljevec.
 
Sobočki fašjek 2018.
 
Maškari vlast u Maloj Subotici preuzimaju već od petka kada će na zgradu Općine postaviti svoju zastavu. Središnja manifestacija bit će u nedjelju Fašjenska nedjelja, a povorka će u 14 sati krenuti od Palovskog cepaša prema Domu kulture u Maloj Subotici, uz pratnju općinskog puhačkog orekstra. Ispred Doma culture uslijedit će proglašenje najboljih, spaljivanje Fašjeka i nastavak druženja uz glazbu, krafne, čaj. Manifestacija je otvorenog tipa organiziraju je Općina i organizacijski odbor Sobočki fašjek.
 
Prelog
 
Okupljanje maškara počet će na Trgu slobode u 14:30 sati odakle će povorka krenuti uz pratnju Puhačkog orkhestra grada Preloga, a po povratku uslijedit će predstavljanje maski i spaljivanje Fašnjaka.
 
Tradicionalna fašnička povorka općine Domašinec
 
Kulturno umjetnička udruga Kvitrovec-maškori organizira 6. tradicionalnu fašničku povorku općine Domašinec u subotu s početkom u 14 sati. Sudjelovat će udruge iz Međimurja, ali I drugih dijelova Hrvatske te Slovenije, a sudjelovat će i učenici OŠ Domašinec te djeca iz DV Jelenko. Četristotinjak maski prošetat će od industrijske zone do doma kulture gdje će uslijediti zabava pod maskama uz nagradnu tombolu.  
 
Goričan
 
KUD Goričan poziva vas da se pridružite fašjenskoj povorci i tradicionalnim fašjenskim svatima ove nedjelje od 13 sati. Okupljanje i prijava maski bit će kod Baze, a vjenčanje u domu kulture uz biranje najljepše maske. Pripremljene su bogate nagrade i fašnička veselica.
 
Podbrest
 
Tradicionalnu fašničku zabavu u subotu organizira DVD Podbrest u svom društvenom domu s početkom u 19 sati. Glazba i ples srca popraćeni bogatom tombolom, a prva nagrada je ljetovanje na moru.

54. Međimurski fašnik u Čakovcu
 
Tradicionalni Međimurski fašjek u Čakovcu ove godine okupit će više od 1800 maski u subotu na dječjem te u nedjelju na tradicijskom fašniku u Čakovcu.