54. Međimurski fašnik u Čakovcu

Utorak, 06.02.2018.
54. Međimurski fašnik u Čakovcu
Ovog vikenda maškare će vladati i Čakovcem, a 54. po redu Međimurski fašnik okupit će više od 1800 sudionika.

Najveseliji vikend otvorit će dječji fašnik u subotu s početkom u 10 sati. Sudjelovat će djeca iz dječjih vrtića s područja grada, a po prvi puta i mališani iz dječjih vratića Šenkovec i Sveti Martin na Muri. Nakon povorke, djeca će se kratko predstaviti na pozornici u središtu grada gdje od gradonačelnika preuzeti ključeve grada i započeti vladavinu malih maškara. Sudionici fašnika bit će nagrađeni krafnom i toplim čajem, a dvije tisuće krafni osigurano je i za posjetitelje.

Nedjelja je rezervirana za Tradicijski fašnik, koji će imati međunarodni karakter, a prijavljeno je 28 fašničkih grupa. Najboljih pet bit će nagrađeno, dok je zabava osigurana za sve maske. Velika povorka krenut će u 15 sati.

Međimurski fašnik organiziraju Grad i Turistička zajednica koja je upravo zbog fašničke manifestacije i osnovana. Posebnost je da se na njemu mogu vidjeti tradicionalne međimurske maske, a u dugogodišnjoj tradiciji bit fašnika ostala je ista, kroz zabavu i maske zaboraviti na sve nedaće i nevolje te spaliti krivca za iste. Osmišljen je i novi vizualni identitet grada, a bit će nagrađeni i najbolje uređeni izlozi. Program su predstavili voditeljica Turističke zajednice Boška Ban Vlahek, gradonačelnik Stjepan Kovač i ravnateljica dječjeg vrtića Cipelica Gordana Šoltić Siladi.