4. OREHIJADA - FESITVAL OREHA I SEGA KAJ KCOJ IDE

Četvrtak, 11.05.2017.
Orah_ilustracija
Ove subote u Orehovici će biti održana četvrta Orehijada - festival oreha is sega kaj kcoj ide. Manifestacija koju organiziraju KUD-a Fijolica i Općine Orehovica i ove godine se godine sastoji se od dva dijela: izložbenog, odnosno sajmenog i kulturnog.
 
„To nam je postala glavna općinska manifestacija koja još uvijek raste i širi se. U prvom redu manifestacija je zamišljena kao predstavljanje naih autohtonih proizvoda od oraha, drva, dakle, svi proizvodi vezani uz orah, ali nismo to ograničili. Pozvali smo lokalne i regionalne OPG-ove koji će se predstaviti svojim proizvodima tako će da tu biti za degustaciju i sireva, mesa i brojnih drugih domaćih proizvoda.“ – najavio je u emisiji Narodni MHz predsjednik KUD-a Fijolica i Općinskog vijeća Branko Sušec. Za sad je prijavljeno 25 izlagača, no prijave su moguće do petka u 11 sati, ističu su organizatori.
 
Sajmeni dio programa počinje u 14 sati i trajat će do oko 18 sati. U 16:30 sati Orehovicom će proći mimohod sudionika kulturnog programa, a čiji je početak programa predviđen u 17 sati.

Manifestacija ima i natjecateljski karakter pa će tako i ove godine biti odabrani najbolji kolač i to u dvije kategorije - na oko i najfiniji te najbolji orehovec i najdeblji orah

„Pozivamo sve žitelje općine i okolice. Volimo 'moving', a ako nas je bilo oko 800 sad bismo voljeli da nas bude barem 1200.“ - zaključio je načelnik Franjo Bukal, a zajedno sa Sušecom uputio i čestitku svojim sumještanima povodom obilježavanja 20 godina od osnutka Općine Orehovica.


Program manifestacije:
13:00 - 14:00 - dolazak i primanje gostiju u Društvenom domu u Orehovici
14:00 - 18:00 - izložbe raznih izlagača sa svojim domaćim proizvodima (hrana, piće, ručni radovi itd.)
16:30 - mimohod kroz Orehovicu u pratnji limene glazbe i Zrinske garde Čakovec
17:00 - 19:00 - Međunarodni susret folklornih društava
od 19:00 - večera za sve izvođače. zabava i druženje